
Соус з помідорів на зиму — смачна заправка до будь-якої страви
Інгредієнти:
- Помідори – 6 кг
- Червоний болгарський перець – 1 кг
- Олія – 300 мл
- Часник – 300 г в очищеному вигляді
- Сіль – 4 ст. ложки.
- Цукор – 200 г
- Оцет 9% – 100 мл
- Перець горошком – 15-20 шт.
- Трави – базилік, орегано (за бажанням)
Помідоровий соус на зиму, покроковий процес приготування
- Помідори добре промити і перекрутити на м’ясорубці. Перець очистити, видалити насіння та пропустити через м’ясорубку.
- У глибоку каструлю перелити помідори і подрібнений перець. Поставити на вогонь і з моменту закипання варити 20 хвилин.
- Часник очистити і пропустити через прес. У каструлю, через зазначений час, додати часник, цукор (200 г), сіль (4 ст. ложки) і перець горошком (15-20 шт.). Ретельно перемішати, а потім додати 300 мл. рослинної олії. Ще раз гарненько все перемішати. Після закипання варити 15 хвилин. Потім додати оцет 9% (100 мл), перемішати і вимкнути плиту.
- Заздалегідь потрібно простерилізувати банки і прокип’ятити кришки.
- Готовий соус розлити по банках і щільно закрити кришками. Банки перевернути кришками вниз і накрити теплою ковдрою до повного охолодження. Смачного!
Ви забудете про кетчуп! Ароматна, пікантна добавка до всіх гарнірів та м’ясних страв — соус з помідорів на зиму