
Слива чудово зберігає більшість своїх корисних речовин при переробці, тому приготовані сливи у власному соку, використовують для начинок пирогів та інших випечених виробів, або як десерт — свіжа смачна слива серед зими дуже смачно і нагадує щедру осінь ! 😉
Рецепт сливи у власному соку:
Інгредієнти:
- слива
- цукор – за смаком
- Все, що нам знадобиться для приготування слив у власному соку – це, власне, самі сливи і цукор. Беремо злегка твердуваті плоди і ретельно миємо, після чого даємо повністю висохнути.
- Видаляємо кісточки, засипаємо цукром і залишаємо на кілька годин, щоб пустили сік. Доводимо до кипіння.
- Щільно укладаємо сливи в стерилізовані банки, наповнюючи їх до самого краю.
- Сливи стерилізують, залежно від величини банок — 15-20 хвилин. Не забудьте, що на дно каструлі необхідно покласти рушник, щоб банки не тріснули.
- Виймаємо банки і закочуємо стерилізованими кришками. Ставимо банки догори дном під ковдру чи рушник на добу до повного охолодження.
Ось і вже маємо, що додавати взимку у випічку ! Смачного ! 😉
