Як запекти шматок м’яса в духовці — чудова підказка

М’ясо за цим рецептом виходить завжди ідеально в усіх відношеннях: смак, аромат, зовнішній вигляд.

Інгредієнти:

  • яловичина – 700 г
  • біле сухе вино – 200 мл
  • білий винний оцет – 100 мл
  • оливкова олія – 100 мл
  • розмарин – 1 ч.л.
  • сіль – 1 кг
  • чорний перець горошком – 5 шт.

Рецепт приготування:

  1. Змішайте три рідких інгредієнта: винний оцет, вино, оливкову олію. У суміш потрібно додати розмарин і перець. Маринад для м’яса готовий.
  2. Промийте м’ясо. Обсушіть його паперовими рушниками і помістіть в отриманий маринад на дві години. Якщо є час, можна залишити м’ясо в маринаді довше.
    Як запекти шматок м'яса в духовці — чудова підказка
    Як запекти шматок м’яса в духовці — чудова підказка

     

  3. Візьміть жаростійку форму. Бажано, щоб бортики були вище. Помістіть в неї м’ясо і залийте четвертою частиною маринаду. Обов’язково накрийте м’ясо в формі пергаментом. На папір насипте сіль гіркою.
  4. Виставте температуру духовки на 195 ° С. Запікайте м’ясо протягом 30 хвилин. Подавайте, нарізавши тонкими скибочками.
    Як запекти шматок м'яса в духовці — чудова підказка
    Як запекти шматок м’яса в духовці — чудова підказка

    Багатьом здасться, що часу для приготування недостатньо: що таке півгодини для такого шматка яловичини? Але хочемо вас попередити, що яловичина вийде середнього ступеня прожарювання. Хоча м’ясо буде без крові, воно залишиться злегка рожевим всередині. Можете запікати довше, на ваш смак !