
Гаряче різдвяне какао – це маленький пазл великої картини під назвою “Новорічний настрій”. Де є його густий шоколадний аромат, там в’язані светри, посмішки і миготливі вогні святкової ялинки. А ще дитинство, казки і магія. Какао об’єднує людей, адже найсмачніший напій той, який п’ють удвох.
Класичне какао:
Какао з апельсином і коньяком
Від найпростішого – до міцнішого. Цей напій алкогольний, тому він чудово прогріє тіло, якщо ви трохи простигнули.
1. Зваріть напій за базовим рецептом, але заздалегідь перетріть цукор з апельсиновою цедрою.
2. Процідіть гаряче какао і додайте 30 мл коньяку.
Гостре какао з перцем
Пекучим цей напій робить дрібка гострого перцю чилі. На 2 чашки візьміть 400 мл молока, 3 столові ложки какао-порошку, по половині чайної ложки ванілі, цукру і дрібку меленого чилі.
1. Закип’ятіть молоко із спеціями. Паралельно перетріть какао з ложкою теплої води, розминаючи грудки. Всипте в суміш в молоко і проваріть ще 1-2 хвилини на слабкому вогні.
2. Процідіть напій і розлийте по склянках. Можна прикрасити корицею або шоколадною крихтою.
Какао з ромом і тертими бананами
Для істинних поціновувачів міцних алкогольних напоїв і солодощів. Мабуть, найбільш святковий коктейль з нашого списку.
Візьміть 400 мл молока, 1 столову ложку цукру, 2 столові ложки води, 200 г шоколадного морозива, 70 г гіркого шоколаду, 100 г рому і 2 банани.
1. Наріжте банани невеликими шматочками і збийте у блендері з теплим молоком. Розтопіть шоколад на водяній лазні та змішайте з молоком.
2. Змішайте цукор з водою, поставте на вогонь і варіть до утворення густого сиропу. З’єднайте суміш з ромом і налийте на дно склянок. Згори – шоколадне молоко з бананом і кулька морозива для прикраси. Якщо залишиться трохи топленого шоколаду, полийте ним морозиво.
Імбирне какао
Ще один гостренький напій у вашу колекцію. Він не лише смачний і зігрівальний, але й корисний. Імбир – потужний засіб від застуди, який призначають навіть медики. Чим більше його буде у вашому раціоні, тим краще.
Щоб приготувати 2 склянки імбирного какао, візьміть 500 мл молока, 1,5 столові ложки цукру, 2 столові ложки какао-порошку, 2 часточки темного шоколаду та імбир. Якщо у вас свіжий, перетріть в пюре 2 см кореня, якщо мелений – візьміть чайну ложку порошку.
1. Поставте на вогонь каструлю з молоком та імбиром. Доведіть до кипіння, потім процідіть.
2. Засипте в тепле молоко суміш з перетертого какао з цукром. Перемішайте і потримайте на вогні ще декілька хвилин.
3. Прикрасьте напій тертим шоколадом.
Какао із зефіром в духовці
Те саме “ідеальне” какао, яке асоціюється з Різдвом і зимовою романтикою.
Візьміть 400 мл молока, 20 г какао, 20 г зефірок маршмеллоу і 2 кубики темного шоколаду.
1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Тим часом поставте каструлю з молоком на плиту і 2 ложки додайте в чашку з какао. Перемішайте до однорідності, засипте в каструлю, додайте шоколад і доведіть до кипіння.
2. Розлийте напій у вогнетривкі порційні ємності, а згори викладіть жменю зефіру. Поставте чашки в духовку на декілька хвилин, поки маршмеллоу не зарум’яниться.