
Печиво виходить настільки ароматним і смачним, що неможливо відірватися. Хочеться ще і ще. Готуйте одразу подвійну порцію!
Печиво “Мандаринові часточки”:
- Вершкове масло – 100 г
- Цукрова пудра – 50 г
- Борошно – 150 г
- Сіль і ванілін
- Мандарини – 3 шт. (Тільки цедра)
- Цукор і жовток з молоком
Покроковий рецепт:
- Вершкове масло кімнатної температури з’єднуємо з цукровою пудрою і перемішуємо виделкою.
- Всипаємо по щіпці ваніліну і солі, перемішуємо.
- На дрібній тертці натираємо цедру трьох мандаринів. Змішуємо з маслом.
- Частинами додаємо просіяне борошно. Замішуємо тісто.
- Потім з тіста робимо валик і ділимо на чотири частини. З кожного шматочка формуємо кульку. Заготовки кладемо на тарілку, накриваємо харчовою плівкою. Прибираємо в холодильник на 40 хвилин.
- Кожен шар тіста ділимо на 8 шматочків.
- Бічну частину дольки змочуємо в яєчно-молочній суміші, а потім в цукрі. Викладаємо на деко, застелене пергаментом.
- Випікаємо печиво приблизно 10 хвилин при 180 градусах. До чаю!
З рецептом впорається навіть дитина: ароматне і розсипчасте печиво “Мандаринові дольки” за 10 хвилин