Закрутки на зиму з кабачків: 4 оригінальних рецепти

Якщо ти шукаєш оригінальний рецепт, як заготовити кабачки на зиму, ми готові здивувати тебе незвичайним рецептом компоту з рідних продуктів з приголомшливим екзотичним смаком ананасів.



Зазвичай кабачки на зиму заготовлюються у вигляді серйозних закусок, маринованих, кисленькі, гостренькі, а також у вигляді ікри і салатів.

Але сьогодні у нас особливий рецепт, як заготовити кабачки на зиму у вигляді компоту. Це дуже просто, зовсім недорого і надзвичайно смачно. Крім того, відкрита взимку баночка кабачкової компоту порадує тебе цікавим ананасовим смаком.

Аличу краще брати не червону, а стиглу жовту, тоді колір компоту залишиться світлим. За запропонованим рецептом у тебе повинно вийти три літрових банки оригінальної заготовки кабачків на зиму.

Кабачки на зиму: рецепт компоту – інгредієнти:

  • 1 кг кабачків,
  • 300 г стиглої жовтої аличі,
  • цукор в пропорції 150 г на 1 л води,
  • вода.

Кабачки на зиму: рецепт компоту – приготування:

  1. Кабачки і аличу гарненько помий. Кабачки при необхідності очисти від шкірки і видали насіння. Наріж кабачки невеликими кубиками або кружечками.
  2. На дно підготовлених банок уклади аличу. Зверху на аличу насип доверху кабачки.
  3. Звари сироп з води і цукру з розрахунку 150 г на 1 л.
  4. Залий гарячим сиропом банки доверху і залиш на 4-6 годин або наніч.
  5. Злий сироп, закип’яти, знову залий кабачки і залиш на 30 хвилин.
  6. Втретє повтори процедуру з сиропом, залий і загорни кабачки на зиму.
  7. Переверни банки догори дном, вкутай ковдрою і залиш до повного охолодження.

Смачного!

Смажені кабачки на зиму – рецепт

Смажені кабачки – улюблене літнє блюдо багатьох. Їх також можна заготовлювати на зиму і насолоджуватися делікатесом в холодну пору. Заготовлені за цим рецептом кабачки можна вживати як гарнір до м’яса або птиці, або приготувати з них щось особливе.

Інгредієнти:

  • Молодий кабачок – 3 кг
  • Головка часнику середніх розмірів – 3 шт.
  • Олія соняшникова – 100 мл
  • Оцет столовий 9% – 5 ст.л.
  • Сіль – 2-4 ч.л.
  • Перець – 2-4 ч.л.

Спосіб приготування:

  1. Часник очистити і пропустити через прес, змішати з оцтом;
  2. Кабачки вимити і нарізати тонкими кільцями;
  3. На розігрітій сковороді обсмажити в олії зі спеціями;
  4. Кожне кільце з обох сторін вмочити в оцет з часником;
  5. Готове блюдо щільно вкласти в півлітрові банки, попередньо вимиті з содою;
  6. Закрити залізними кришками і зберігати в темному прохолодному місці.

Перед подачею на стіл необхідно лише розігріти блюдо.

Смажені кабачки на зиму - рецепт
Смажені кабачки на зиму – рецепт

Читайте також: Ікра з кабачків за класичним рецептом

Рецепт хрустких маринованих кабачків в банках по-італійськи

Інгредієнти:

  • 2,5 кг кабачків цукіні.
  • 150 г солі.
  • 10-12 часточок часнику.
  • Орегано, базилік, петрушка.
  • Різнобарвний перець горошком (за смаком).
  • 90-100 мл білого винного оцту.
  • 500-600 мл оливкової олії.

Рецепт приготування:

  1. Вимиті кабачки тонко нарізати уздовж або поперек, щоб скибочки вийшли однакової товщини.
  2. Покласти в посуд, засипати сіллю, обережно перемішати, щоб не поламати скибочки. Залити оцтом так, щоб він трохи покривав овочі.
  3. Маринувати близько доби прямо в кухні.
  4. Перекласти в друшляк або сито для стікання на кілька годин.
  5. Додатково віджати вологу руками (без фанатизму).
  6. Перемішати з нарізаною зеленню, подрібненим часником і для зволоження скибочок олією.
  7. Кабачки досить компактно скласти в банки рулонами, як на фото. Якщо ви нарізали плоди для маринування кружечками, то складіть їх в банку якомога щільніше. Ложкою видаліть бульбашки повітря, притиснувши зверху.
  8. Залийте мариновані овочі оливковою олією, киньте пару зерняток різнобарвного перцю, закрийте поліетиленовою кришкою або закрутіть. Зберігайте в холодному місці.
Рецепт хрустких маринованих кабачків в банках по-італійськи
Рецепт хрустких маринованих кабачків в банках по-італійськи

Кабачкова аджика – консервація без стерилізації

Крім самих кабачків, до цієї страви можна додавати інші сезонні овочі та фрукти: баклажани, помідори, моркву, болгарський перець, зелень, яблука, сливи тощо. Від цього смаковий букет тільки збагатиться. Рецепт дивіться тут.