
Якщо ти шукаєш оригінальний рецепт, як заготовити кабачки на зиму, ми готові здивувати тебе незвичайним рецептом компоту з рідних продуктів з приголомшливим екзотичним смаком ананасів.
Зазвичай кабачки на зиму заготовлюються у вигляді серйозних закусок, маринованих, кисленькі, гостренькі, а також у вигляді ікри і салатів.
Але сьогодні у нас особливий рецепт, як заготовити кабачки на зиму у вигляді компоту. Це дуже просто, зовсім недорого і надзвичайно смачно. Крім того, відкрита взимку баночка кабачкової компоту порадує тебе цікавим ананасовим смаком.
Аличу краще брати не червону, а стиглу жовту, тоді колір компоту залишиться світлим. За запропонованим рецептом у тебе повинно вийти три літрових банки оригінальної заготовки кабачків на зиму.
Кабачки на зиму: рецепт компоту – інгредієнти:
- 1 кг кабачків,
- 300 г стиглої жовтої аличі,
- цукор в пропорції 150 г на 1 л води,
- вода.
Кабачки на зиму: рецепт компоту – приготування:
- Кабачки і аличу гарненько помий. Кабачки при необхідності очисти від шкірки і видали насіння. Наріж кабачки невеликими кубиками або кружечками.
- На дно підготовлених банок уклади аличу. Зверху на аличу насип доверху кабачки.
- Звари сироп з води і цукру з розрахунку 150 г на 1 л.
- Залий гарячим сиропом банки доверху і залиш на 4-6 годин або наніч.
- Злий сироп, закип’яти, знову залий кабачки і залиш на 30 хвилин.
- Втретє повтори процедуру з сиропом, залий і загорни кабачки на зиму.
- Переверни банки догори дном, вкутай ковдрою і залиш до повного охолодження.
Смажені кабачки на зиму – рецепт
Смажені кабачки – улюблене літнє блюдо багатьох. Їх також можна заготовлювати на зиму і насолоджуватися делікатесом в холодну пору. Заготовлені за цим рецептом кабачки можна вживати як гарнір до м’яса або птиці, або приготувати з них щось особливе.
Інгредієнти:
- Молодий кабачок – 3 кг
- Головка часнику середніх розмірів – 3 шт.
- Олія соняшникова – 100 мл
- Оцет столовий 9% – 5 ст.л.
- Сіль – 2-4 ч.л.
- Перець – 2-4 ч.л.
Спосіб приготування:
- Часник очистити і пропустити через прес, змішати з оцтом;
- Кабачки вимити і нарізати тонкими кільцями;
- На розігрітій сковороді обсмажити в олії зі спеціями;
- Кожне кільце з обох сторін вмочити в оцет з часником;
- Готове блюдо щільно вкласти в півлітрові банки, попередньо вимиті з содою;
- Закрити залізними кришками і зберігати в темному прохолодному місці.
Перед подачею на стіл необхідно лише розігріти блюдо.

Читайте також: Ікра з кабачків за класичним рецептом
Рецепт хрустких маринованих кабачків в банках по-італійськи
Інгредієнти:
- 2,5 кг кабачків цукіні.
- 150 г солі.
- 10-12 часточок часнику.
- Орегано, базилік, петрушка.
- Різнобарвний перець горошком (за смаком).
- 90-100 мл білого винного оцту.
- 500-600 мл оливкової олії.
Рецепт приготування:
- Вимиті кабачки тонко нарізати уздовж або поперек, щоб скибочки вийшли однакової товщини.
- Покласти в посуд, засипати сіллю, обережно перемішати, щоб не поламати скибочки. Залити оцтом так, щоб він трохи покривав овочі.
- Маринувати близько доби прямо в кухні.
- Перекласти в друшляк або сито для стікання на кілька годин.
- Додатково віджати вологу руками (без фанатизму).
- Перемішати з нарізаною зеленню, подрібненим часником і для зволоження скибочок олією.
- Кабачки досить компактно скласти в банки рулонами, як на фото. Якщо ви нарізали плоди для маринування кружечками, то складіть їх в банку якомога щільніше. Ложкою видаліть бульбашки повітря, притиснувши зверху.
- Залийте мариновані овочі оливковою олією, киньте пару зерняток різнобарвного перцю, закрийте поліетиленовою кришкою або закрутіть. Зберігайте в холодному місці.

Кабачкова аджика – консервація без стерилізації
Крім самих кабачків, до цієї страви можна додавати інші сезонні овочі та фрукти: баклажани, помідори, моркву, болгарський перець, зелень, яблука, сливи тощо. Від цього смаковий букет тільки збагатиться. Рецепт дивіться тут.