
Закуска з баклажанів по грузинському рецепту — дуже смачно та швидко
Інгредієнти:
- баклажан – 3 шт.
- яйце – 2 шт.
- грецькі горіхи – 200 г
- майонез – 100 г
- часник – 5 зуб.
- кінза – 1 пуч.
- цибуля – 0,25 шт.
- лимонний сік – 2 ст.л.
- сіль – 1 ч.л.
- хмелі-сунелі – 0,5 ч.л.
- коріандр – 0,5 ч.л.
- олія – за смаком
Рецепт приготування:
- Наріжте баклажани по 7-8 мм завтовшки. Перекладіть їх у підсолену воду і залиште на 30 хвилин. Після цього видаліть зайву вологу з овоча, промокнувши шматочки паперовим рушником.
Закуска з баклажанів по грузинському рецепту — дуже смачно та швидко - Змішайте яйця і залийте баклажани, перемішайте і залиште на 10-15 хвилин.
- Тим часом приготуємо горіхову пасту. Налийте в блендер 100 мл води, додайте цибулю, кінзу, лимонний сік, часник, майонез, волоські горіхи, сіль і спеції. Подрібніть інгредієнти до консистенції каші. Відправте пасту в холодильник.
- Обсмажте баклажани з двох сторін на рослинній олії до рум’яності. Викладіть на паперовий рушник.
- Викладіть горіхову начинку на кожен шматочок баклажана і загорніть його навпіл.
Ви, напевно, запитаєте, навіщо змішувати яйце з баклажаном під час приготування? Завдяки цьому трюку овоч не вбирає багато олії в процесі обсмажування на сковороді. Ось так і виходить дуже смачна закуска з баклажанів !
