Закуска з баклажанів “Половинки” по грузинському рецепту — дуже смачно та швидко

Закуска з баклажанів по грузинському рецепту — дуже смачно та швидко
Закуска з баклажанів "Половинки" по грузинському рецепту — дуже смачно та швидко

Закуска з баклажанів по грузинському рецепту — дуже смачно та швидко

Інгредієнти:

  • баклажан – 3 шт.
  • яйце – 2 шт.
  • грецькі горіхи – 200 г
  • майонез – 100 г
  • часник – 5 зуб.
  • кінза – 1 пуч.
  • цибуля – 0,25 шт.
  • лимонний сік – 2 ст.л.
  • сіль – 1 ч.л.
  • хмелі-сунелі – 0,5 ч.л.
  • коріандр – 0,5 ч.л.
  • олія – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Наріжте баклажани по 7-8 мм завтовшки. Перекладіть їх у підсолену воду і залиште на 30 хвилин. Після цього видаліть зайву вологу з овоча, промокнувши шматочки паперовим рушником.
    Закуска з баклажанів по грузинському рецепту — дуже смачно та швидко
    Закуска з баклажанів по грузинському рецепту — дуже смачно та швидко

     

  2. Змішайте яйця і залийте баклажани, перемішайте і залиште на 10-15 хвилин.
  3. Тим часом приготуємо горіхову пасту. Налийте в блендер 100 мл води, додайте цибулю, кінзу, лимонний сік, часник, майонез, волоські горіхи, сіль і спеції. Подрібніть інгредієнти до консистенції каші. Відправте пасту в холодильник.
  4. Обсмажте баклажани з двох сторін на рослинній олії до рум’яності. Викладіть на паперовий рушник.
  5. Викладіть горіхову начинку на кожен шматочок баклажана і загорніть його навпіл.

Ви, напевно, запитаєте, навіщо змішувати яйце з баклажаном під час приготування? Завдяки цьому трюку овоч не вбирає багато олії в процесі обсмажування на сковороді. Ось так і виходить дуже смачна закуска з баклажанів !

Закуска з баклажанів по грузинському рецепту — дуже смачно та швидко
Закуска з баклажанів по грузинському рецепту — дуже смачно та швидко