
Смачна і проста закуска з кабачків на швидку руку потішить всіх любителів цього сезонного овоча.
Готується вона дуже легко, всього з декількох інгредієнтів, а виходить апетитною і ароматною. Весь секрет у незвичайному клярі: в нього додається кетчуп – і тому закуска на смак нагадує піцу. Красива закуска прикрасить не тільки повсякденний, але і святковий стіл: обов’язково спробуйте приготувати!
Інгредієнти:
- один молодий кабачок;
- два яйця;
- дві столові ложки сметани;
- одна столова ложка кетчупу;
- чотири столові ложки пшеничного борошна;
- сіль, перець і орегано – за смаком.
Закуска з кабачків на швидку руку: покроковий процес приготування
- Кабачок нарізаємо кружечками, товщиною приблизно 5-7 міліметрів. Потім кожен кружечок розрізаємо навпіл.
- Робимо кляр: в миску вбиваємо яйця, додаємо до них сметану, кетчуп (можна замінити томатною пастою). Солимо, всипаємо суміш перців і орегано (можна взяти ще чебрець, прованські трави), перемішуємо до однорідного стану.
- Після цього всипаємо борошно і замішуємо рідке тісто без грудочок.
- На розігріту сковороду наливаємо трохи олії, розігріваємо її.
- Обсмажуємо кабачки в клярі на середньому вогні, до золотистого кольору, з двох сторін.
- Доповнити блюдо можна будь-якою смачною заправкою.