Заливаю печінку окропом і додаю гірчицю. Смачнішої печінки я ще не пробувала, тепер завжди так готую!

Заливаю печінку окропом і додаю гірчицю. Смачнішої печінки я ще не пробувала, тепер завжди так готую!
Заливаю печінку окропом і додаю гірчицю. Смачнішої печінки я ще не пробувала, тепер завжди так готую!

Це один з моїх улюблених рецептів, за допомогою якого можна зробити будь-яку печінку смачною, м’якою і соковитою.

Інгредієнти:

  • печінка, 700 г;
  • цибуля, 3 – 4 шт.;
  • часник, 2 зубчики;
  • сметана, 4 ст.л.;
  • вода, 2 ст.л.;
  • гірчиця, 1 ч.л.;
  • сіль, спеції.

Процес приготування:

  1. Ріжемо печінку порційними шматочками і заливаємо окропом на 2 – 3 хвилини. Заливши окропом, ми отримує печінку більш м’яку і без неприємного запаху, ніж при замочуванні в молоці.
  2. Цибулю ріжемо тонкими півкільцями і обсмажуємо на олії, посипавши невеликою кількістю цукру і дрібкою солі.
  3. Коли цибуля стане золотистою, додаємо рубаний часник і обсмажуємо.
  4. Через 30 – 60 секунд додаємо печінку, солимо за смаком і зменшуємо вогонь. Тушкуємо протягом 3 хвилин, прикривши кришкою сковороду.
  5. Для соусу змішуємо гірчицю і сметану. Гірчицю беріть на свій смак. Якщо у вас густа, домашня сметана, можна додати трохи води.
  6. Заливаємо соусом печінку, перемішуємо і тушкуємо під кришкою близько 10 хвилин. 

    Подаю таку печінку з картопляним пюре, відвареним рисом та іншими гарнірами. Смачного!

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!