You dont have javascript enabled! Please download Google Chrome!

Заправка для борщу на зиму “Борщівка”. Найсмачніший рецепт

Заправка для борщу на зиму “Борщівка”. Найсмачніший рецепт
Заправка для борщу на зиму “Борщівка”. Найсмачніший рецепт

З такою заготівлею Ви легко і просто зварите борщ. А якщо бульйон у Вас буде вже готовий, то на приготування повноцінного борщу буде потрібно не більше 15 хвилин.

Складові:

  • Буряк – 3,5 кг
  • Помідори – 3 кг
  • Морква – 2 кг.
  • Солодкий болгарський перець – 1,5 кг
  • Ріпчаста цибуля – 2 кг
  • Цукор – 4 ст. ложки
  • Перець запашний горошком – 20 шт.
  • Сіль – 5 ст. ложок
  • Рослинна олія – 650 мл
  • Лимонна кислота – 1 ч. Ложка
  • Лавровий лист – 6 шт.
  • Оцет 9% – 150 мл

“Борщівка” на зиму, покроковий процес приготування

1. Буряк (3,5 кг) натерти на грубій тертці. Моркву (2 кг) натерти на тій же тертці. У солодкого перцю видалити плодоніжки з насінням і нарізати соломкою. Помідори подрібнити в блендері або нарізати кубиками. Ріпчасту цибулю (2 кг.) необхідно нарізати кубиками.

2. У глибоку каструлю налити рослинну олію і відправити в неї нарізану цибулю. Необхідно пасерувати до прозорості і злегка золотистого кольору. Приблизний час приготування 12-15 хвилин.

3. Обсмажену цибулю і всі інші підготовлені овочі перекласти у велику глибоку каструлю. Сюди ж додати решту рослинної олії і 1 ч. ложку сухої лимонної кислоти. Поставити на вогонь і варити на повільному вогні. Коли овочі дадуть сік, включити вогонь сильніше і довести до кипіння. Після закипання зменшити вогонь і варити ще 15 хвилин. Потім додати 5 ст. ложок солі, 4 ст. ложки цукру, приблизно 20 горошин запашного перцю. Гарненько перемішати, накрити кришкою і довести до кипіння. Варити з моменту закипання 45 хвилин. За 5 хвилин до готовності влити 150 мл. оцту 9% і додати лавровий лист, перемішати.

4. Розкласти заготовку по стерилізованих банках. Весь цей час каструлю повинна бути на повільному вогні. Банки необхідно заповнювати доверху, а потім закрити стерильними кришками. Банки перевернути кришками вниз і огорнути ковдрою до повного охолодження.

Джерело


error: УВАГА: Контент захищено !!