Затишна осінь: 5 рецептів зігріваючих глінтвейнів

Затишна осінь: 5 рецептів зігріваючих глінтвейнів

Незамінний атрибут осені — глінтвейн. Цей гарячий напій створює затишну атмосферу. Пропонуємо вам 5 рецептів смачних і зігріваючих глінтвейнів на будь-який смак.

Поради щодо приготування глінтвейну

Рецепт глінтвейну класичний:



Складові:

  • 750 гр. червоного сухого вина;
  • 1/4 склянки води;
  • 1 ст. ложка цукру;
  • 6 бутонів гвоздики;
  • Тертий мускатний горіх (щіпка).
  • Кориця (бажано пару паличок або перетерти на млині одну).

Залити водою гвоздику і горіх, кип’ятити 1 хвилину. Зняти з вогню, 10 хв. дати настоятися. У вино додати цукор, підігріти, не доводячи до кипіння. Вилити настій прянощів в гаряче вино.

Медовий глінтвейн:

Складові:

  • 1/2 л. червоного сухого вина;
  • 5 ст. ложок меду;
  • Прянощі – гвоздика (7 шт.), Бадьян (3 зірочки), перець духмяний (4 шт.), Кориця.

Мед залити вином, додати прянощі. Постійно помішуючи, нагріти, не доводячи до кипіння.

Апельсиновий глінтвейн:

Складові:

  • 500 гр. червоного вина;
  • 5 скибочок лимона;
  • 5 ст. ложок апельсинового лікеру;
  • Тертий мускатний горіх, кориця – по щіпці, 3-4 зірочки бадьяна.

Вино підігріти. Додати прянощі і лікер, перемішати. При подачі в кожну чашку покласти скибочку лимона.

Білий глінтвейн:

Складові:

  • 750 гр. білого сухого вина;
  • 100 гр. цукру;
  • 0,5 склянки води;
  • 1 лимон;
  • Кориця, гвоздика.

Лимон порізати скибочками, залити водою, додати прянощі, цукор, довести до кипіння. Додати вино, підігріти.

Глінтвейн з білого вина з мандаринами

Глінтвейн: рецепти і рекомендації з приготування