1. Салат з капустою, морквою і медовою заправкою
Інгредієнти:
- ¼ середнього качана капусти;
- 1 велика морква;
- ½ пучка зеленої цибулі;
- 150 г грецького йогурту;
- 1 столова ложка лимонного соку;
- 2 столові ложки яблучного оцту;
- 2 столові ложки рідкого меду;
- 1 чайна ложка гірчиці;
- сіль за смаком;
- мелений чорний перець – за смаком.
Приготування:
Нашинкуйте капусту. Натріть моркву на тертці для корейської моркви і дрібно наріжте цибулю. Викладіть всі інгредієнти в миску для салату.
Змішайте йогурт, лимонний сік, оцет, мед, гірчицю, сіль і перець до однорідної консистенції. Полийте цією заправкою салат і ретельно перемішайте.
2. Салат зі свіжої капусти, ковбаси та зеленого горошку
Інгредієнти:
- ¼ середнього качана капусти;
- 200 г ковбаси або шинки;
- 200 г консервованого зеленого горошку;
- 2 столові ложки майонезу;
- сіль за смаком;
- мелений чорний перець – за смаком.
Приготування:
Наріжте капусту і ковбасу тонкими смужками. Додайте до них горошок, майонез, сіль і перець і ретельно перемішайте.
3. Салат зі свіжої капусти, помідорів і смаженого арахісу
Інгредієнти:
- 150-200 г сирого арахісу;
- ¼ білокачанної капусти;
- ¼ червоної капусти;
- 300 г помідорів чері;
- 1 пучок петрушки;
- 4 столові ложки лаймового соку;
- 2 столові ложки оливкової олії;
- сіль за смаком;
- 1-2 чайні ложки меду.
Приготування:
Викладіть арахіс на розігріту сковороду і обсмажуйте, періодично перевертаючи, 5-10 хвилин до золотистого кольору. Нашинкуйте капусту, розріжте навпіл черрі і подрібніть петрушку.
З’єднайте лаймовий сік, олію, сіль і мед. Викладіть овочі та зелень в салатник, полийте заправкою і перемішайте. Перед подачею посипте салат горіхами.
4. Салат зі свіжої капусти, броколі, огірків і винограду
Інгредієнти:
- 1 авокадо ;
- 1 огірок;
- ¼ капусти;
- ¼ качана брокколі;
- 150 г винограду;
- сік 1 лимона;
- 1-2 столові ложки оливкової олії;
- сіль за смаком;
- мелений чорний перець – за смаком.
Приготування:
Очистіть авокадо і розріжте вздовж навпіл. Одну половинку і очищений огірок наріжте тонкими часточками. Подрібніть капусту і розберіть броколі на суцвіття. Приготуйте броколі на пару. Викладіть інгредієнти в миску і додайте цілий виноград.
Розітріть виделкою другу половину авокадо і з’єднайте з лимонним соком, олією, сіллю і перцем. Вилийте заправку на салат і перемішайте.
5. Салат з капустою, крабовими паличками і кукурудзою
Інгредієнти:
- ½ середнього качана капусти;
- 2-3 середніх огірка;
- 1 цибулина;
- ½ пучка кропу;
- 250 г консервованої кукурудзи;
- 200 г крабових паличок;
- 2-3 столові ложки майонезу;
- сіль за смаком.
Приготування:
Наріжте капусту невеликими тонкими смужками, огірки – півкільцями, а цибулю – дрібними кубиками. Додайте до овочів подрібнену зелень, кукурудзу і нарізані кубиками крабові палички. Додайте майонез, сіль і перемішайте.