You dont have javascript enabled! Please download Google Chrome!

10 цікавих салатів зі свіжої капусти

1. Салат з капустою, морквою і медовою заправкою

Інгредієнти:

  • ¼ середнього качана капусти;
  • 1 велика морква;
  • ½ пучка зеленої цибулі;
  • 150 г грецького йогурту;
  • 1 столова ложка лимонного соку;
  • 2 столові ложки яблучного оцту;
  • 2 столові ложки рідкого меду;
  • 1 чайна ложка гірчиці;
  • сіль за смаком;
  • мелений чорний перець – за смаком.

Приготування:

Нашинкуйте капусту. Натріть моркву на тертці для корейської моркви і дрібно наріжте цибулю. Викладіть всі інгредієнти в миску для салату.

Змішайте йогурт, лимонний сік, оцет, мед, гірчицю, сіль і перець до однорідної консистенції. Полийте цією заправкою салат і ретельно перемішайте.

2. Салат зі свіжої капусти, ковбаси та зеленого горошку

Інгредієнти:

  • ¼ середнього качана капусти;
  • 200 г ковбаси або шинки;
  • 200 г консервованого зеленого горошку;
  • 2 столові ложки майонезу;
  • сіль за смаком;
  • мелений чорний перець – за смаком.

Приготування:

Наріжте капусту і ковбасу тонкими смужками. Додайте до них горошок, майонез, сіль і перець і ретельно перемішайте.

3. Салат зі свіжої капусти, помідорів і смаженого арахісу

Інгредієнти:

  • 150-200 г сирого арахісу;
  • ¼ білокачанної капусти;
  • ¼ червоної капусти;
  • 300 г помідорів чері;
  • 1 пучок петрушки;
  • 4 столові ложки лаймового соку;
  • 2 столові ложки оливкової олії;
  • сіль за смаком;
  • 1-2 чайні ложки меду.

Приготування:

Викладіть арахіс на розігріту сковороду і обсмажуйте, періодично перевертаючи, 5-10 хвилин до золотистого кольору. Нашинкуйте капусту, розріжте навпіл черрі і подрібніть петрушку.

З’єднайте лаймовий сік, олію, сіль і мед. Викладіть овочі та зелень в салатник, полийте заправкою і перемішайте. Перед подачею посипте салат горіхами.

4. Салат зі свіжої капусти, броколі, огірків і винограду

Інгредієнти:

  • авокадо ;
  • 1 огірок;
  • ¼ капусти;
  • ¼ качана брокколі;
  • 150 г винограду;
  • сік 1 лимона;
  • 1-2 столові ложки оливкової олії;
  • сіль за смаком;
  • мелений чорний перець – за смаком.

Приготування:

Очистіть авокадо і розріжте вздовж навпіл. Одну половинку і очищений огірок наріжте тонкими часточками. Подрібніть капусту і розберіть броколі на суцвіття. Приготуйте броколі на пару. Викладіть інгредієнти в миску і додайте цілий виноград.

Розітріть виделкою другу половину авокадо і з’єднайте з лимонним соком, олією, сіллю і перцем. Вилийте заправку на салат і перемішайте.

5. Салат з капустою, крабовими паличками і кукурудзою

Інгредієнти:

  • ½ середнього качана капусти;
  • 2-3 середніх огірка;
  • 1 цибулина;
  • ½ пучка кропу;
  • 250 г консервованої кукурудзи;
  • 200 г крабових паличок;
  • 2-3 столові ложки майонезу;
  • сіль за смаком.

Приготування:

Наріжте капусту невеликими тонкими смужками, огірки – півкільцями, а цибулю – дрібними кубиками. Додайте до овочів подрібнену зелень, кукурудзу і нарізані кубиками крабові палички. Додайте майонез, сіль і перемішайте.

Ще 5 салатів з капусти:

Незвичні салати із звичайної капусти — 5 рецептів


error: УВАГА: Контент захищено !!