fbpx

5 кращих рецептів домашніх кексів

5 кращих рецептів домашніх кексів
5 кращих рецептів домашніх кексів

Обожнюю просту і доступну випічку. Можна готувати хоч кожен день!

1. Гарбузові кекси з апельсином і лимоном

Інгредієнти:

✓ борошно 1 ст.

✓ цукор 1 ст.

✓ сіль 1/3 ч.л.

✓ сода 1/3 ч.л.

✓ яйця 2 шт.

✓ рослинна олія 1/2 ст.

✓ дрібно натертий гарбуз 2/3 ст.

✓ цедра і сік половини апельсина

✓ цедра і сік половини лимона

✓ цукрова пудра для прикраси

Приготування

1. Змішати окремо сухі і вологі інгредієнти. Потім їх змішати ложкою.

2. Форми для кексів змастити вершковим маслом, налити тісто.

3. Випікати близько 25 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.

4. Перед подачею остудити і посипати цукровою пудрою.

2. Кекси на сметані

Пухкі та ніжні кекси на сметані. Покроковий рецепт домашнього приготування.

3. Кекси з чорною смородиною

Інгредієнти:

✓ яйця 4 шт.

✓ цукор 1 ст.

✓ топлене масло 250 мл

✓ борошно 2 ст.

✓ сода 1/4 ч.л.

✓ чорна смородина за смаком

Приготування:

Розтопити масло. Яйця збити з цукром, можна додати трохи ванілі.

Додати охолоджене до кімнатної температури масло, ще раз збити.

Підсипати борошно, весь час помешувати. Смородину пересипати борошном і акуратно ввести в тісто, перемішати.

Заповнити формочки на 3/4 і поставити в духовку. Запікати близько 40-50 хвилин при температурі 180 градусів.

4. Кекси Червоний оксамит

Інгредієнти:

Для кексів:

✓ цукор 1 1/2 ст.

✓ вершкове масло 1/2 ст.

✓ яйця 2 шт.

✓ борошно 2 1/3 ст.

✓ какао-порошок без цукру 2 ст.л.

✓ сода для випічки 1 ч.л.

✓ розпушувач 1 ч.л.

✓ кефір 1 ст.

✓ сіль щіпка

✓ червоний харчовий барвник гелевий 1 1/2 ст.л.

✓ ванільний екстракт 1 ч.л.

✓ столовий оцет 1 ч.л.

Для глазурі:

✓ вершкове масло 1/2 ст.

✓ вершковий сир 225 г

✓ цукрова пудра 3 ст.л.

✓ ванільний екстракт 1 ч.л.

Приготування:

1. Розігріти духовку до 180 ° С. Збивати розм’якшене масло з цукром протягом 3 хвилин на середній швидкості.

2. Додати яйця, по одному, кожного разу збиваючи.

3. В велику миску просіяти борошно, какао-порошок, соду, розпушувач і сіль. В іншій мисці кефір, оцет, ванільний екстракт і червоний харчовий барвник.

4. Змішати сухі інгредієнти з вологими.

5. Наповнити форми для кексів тестом на 1/2 або на 3/4. Випікати 18-25 хвилин, або поки зубочистка не буде виходити чистою.

6. Дати охолонути протягом однієї хвилини в формах, потім перекласти на решітку, щоб повністю остудити.

7. Збити розм’якшене масло і вершковий сир. Додати ванільний екстракт і перемішати. Додати цукрову пудру.

8. Помістити глазур в кондитерський мішок і видавити на охолоджені кекси.

5. Сирні кекси в духовці

Сирні кекси в формочках. Готуємо !