6 ВАРІАНТІВ СМАЧНИХ РЕЦЕПТІВ МОЛОЧНИХ ЖЕЛЕ І МУСІВ

1. Желе молочне

Інгредієнти:
  • 3/4 ст. ложки желатину,
  • 1/2 склянки води,
  • 2,5 склянки молока,
  • 3 ст. ложки цукрового піску, ванілін.

Приготування:

  1. Порошок желатину залити кип’яченою водою, вимочити його до м’якості протягом 30 хв і віджати.
  2. Закип’ятити молоко, додати в нього цукор, дати закипіти, потім, знявши з вогню і помішуючи, розчинити в ньому віджатий желатин.
  3. Коли маса трохи охолоне, додати за смаком ванілін, розмішати, процідити через серветку або сито в формочки (або в стакани) і поставити в холодне місце. Перед подачею на стіл формочки опустити на 2-3 секунди в гарячу воду і викласти желе на охолоджені тарілки.

Солодкі ідеї на свято: 5 десертів, які можна подати у стаканчиках. РЕЦЕПТИ

2. Желе шоколадне

Інгредієнти:

  • 8 яєць,
  • 200 г цукрової пудри,
  • 1 л молока,
  • 50 г какао-порошку,
  • 25 г желатину,
  • 2 пакетика ваніліну.

Приготування:

  1. Жовтки розтерти до білого кольору з цукровою пудрою. Додати молоко і какао, попередньо розведене невеликою кількістю холодного молока.
  2. Суміш поставити на слабкий вогонь і слідкувати, поки вона не закипить і не загусне.
  3. Зняти з вогню і, не перестаючи розмішувати, додати желатин, попередньо замочений у холодній воді. Коли суміш охолоне, ввести збиті в піну білки і ванілін, розмішати, вилити у форму і поставити в холодне місце для застигання.

3. Желе зі збитого молока

Інгредієнти:

  • 0,5 л молока,
  • 2 ст. ложка цукрового піску,
  • 25 г желатину,
  • щіпка ваніліну.

Приготування:

  1. Желатин залити водою, дати набрякнути. Молоко з цукром закип’ятити, додати ванілін.
  2. У гарячому молоці розчинити набряклий желатин, трохи охолодити і збити в густу піну. Наповнити масою порційний посуд, дати застигнути в холодному місці. Подавати желе з ягідним сиропом, фруктовим або шоколадним соусом.

4. Желе молочно-ягідне

Інгредієнти:

  • 1 ст. ложка желатину,
  • 1/2 склянки води,
  • 1,5 склянки молока,
  • 4 ст. ложки цукрового піску,
  • 2-3 ст. ложки журавлини або інших ягід.

Приготування:

  1. Порошок желатину залити холодною кип’яченою водою і вимочувати до розм’якшення 30 хв.
  2. Потім приготувати молочне желе, для чого закип’ятити молоко, додати в нього цукровий пісок (1,5 столової ложки), дати закипіти і, помішуючи, розчинити половину вимоченого і віджатого желатину. В охолоджені металеві формочки або склянки налити приготоване молочне желе шаром близько 5 см, сильно охолодити і, коли воно застигне, налити на нього шар напіврідкого ягідного желе, потім знову молочного і т.д.
  3. Ягідне желе приготувати таким чином: з журавлини (або інших ягід) віджати сік, процідити через серветку або густе сито. Масу, отриману після віджимання соку, відварити, додати цукровий пісок (2,5 столової ложки), закип’ятити, зняти піну. Потім відвар процідити, додати половину замоченого і віджатого желатину, розмішати, дати трохи охолонути і влити ягідний сік.

5. Желе молочно-кавове

Інгредієнти:

  • 2 чайні ложки натуральної кави,
  • 1,5 склянки води,
  • 2/3 склянки молока,
  • 3-4 чайні ложки цукру,
  • 3 чайні ложки желатину.

Приготування:

  1. Зварити каву і процідити її. Молоко закип’ятити з цукром, додати замочений у холодній воді желатин і, помішуючи, довести до кипіння.
  2. Змішати з кавою і поставити в холодильник. Подавати зі збитими вершками або з печивом.

6. Желе з йогурту

Інгредієнти:

  • 30-40 г желатину,
  • близько 125 мл води,
  • 2 ст. ложки окропу,
  • 2 л йогурту,
  • 100 г цукру,
  • цедра 1/2 лимона,
  • 1-2 ст. ложки рому або коньяку (за смаком).

Приготування:

  1. Желатин замочити в холодній воді, залити окропом, добре розмішати і вилити в йогурт, збитий з цукром на паровій бані.
  2. Приправити лимонною цедрою і ромом. Розлити в формочки.. Можна викласти на тарілки і прикрасити рідким шоколадом.

За матеріалами

 Підпишіться на Коліжанку в Telegram