fbpx

Солодкі ідеї на свято: 5 десертів, які можна подати у стаканчиках. РЕЦЕПТИ

Солодкі ідеї на свято: 5 десертів, які можна подати у стаканчиках. РЕЦЕПТИ
Солодкі ідеї на свято: 5 десертів, які можна подати у стаканчиках. РЕЦЕПТИ

Ідеї для кенді-бару та фуршетний стіл: десерти в стаканчиках, які можна зробити власноруч!

Коліжанка зібрала ТОП-5 смачних десертів у стаканчиках, які Ви можете приготувати в домашніх умовах на Ваше чи дитяче свято.

Ніжний вершковий десерт в стаканчику

Ніжний вершковий десерт в стаканчику
Ніжний вершковий десерт в стаканчику

Інгредієнти:

  • Вершки 33% – 200 мл.
  • Свіжа малина (або будь-які інші ягоди) – 1 скл.
  • Цукор – ⅓ скл.
  • Печиво – 6 шт.
  • М’ята для прикраси
  • Цукрова пудра для прикраси

Спосіб приготування:

  1. Печиво ламаємо руками на дрібні шматочки.
  2. Ділимо на 3 рівні частини печиво і розкладаємо по 3 склянках. Печиво займе приблизно ⅙ від усього обсягу склянки.
  3. У глибоку чашку виливаємо жирні вершки, додаємо цукор і цукрову пудру. Міксером збиваємо вершки в густу піну, на це буде потрібно близько 5 хвилин.
  4. Викладаємо шар збитих вершків на печиво. Зверху кладемо малину – обов’язково суху, інакше вона пустить сік і десерт вийде не таким красивим.
  5. Викладаємо на малину ще один шар збитих вершків, заповнюємо склянку доверху. Прикрашаємо ягодами, цукровою пудрою.

Чізкейк в стаканчиках

Чізкейк в стаканчиках
Чізкейк в стаканчиках
Інгредієнти:
  • 300 г заморожених лісових ягід
  • 150 г цукру
  • 250 г вершків (33-35%)
  • 250 г сиру маскарпоне або Філадельфія
  • 100 г подрібненого печива
  • 50 г розтопленого вершкового масла

Рецепт приготування:

  1. У розігріту сковорідку всипати 2 ст. л. цукру і злегка підігріти його.
  2. Додати ягоди і готувати на сильному вогні 2-3 хв. Охолодити.
  3. Печиво подрібнити. Масло розтопити і змішати з печивом. Отриману суміш викласти на дно стаканчиків.
  4. Вершки збити до піків. Сир збити з цукром, що залишився і змішати з вершками. Викласти крем поверх печива.
  5. Перед тим, як додати ягоди, стаканчики з кремом необхідно охолодити протягом 10 хв. Після чого додати ягоди і знову охолодити.

Десерт “Три шоколади” в стаканчику – покроковий рецепт

Десерт "Три шоколади" в стаканчику - покроковий рецепт
Десерт “Три шоколади” в стаканчику – покроковий рецепт

Інгредієнти:

  • Вершки 30-33% – 430 мл
  • молоко – 130 мл
  • жовтки – 4 шт.
  • желатин – 10 г
  • цукор – 40 г
  • білий шоколад – 40 г
  • молочний шоколад – 40 г
  • чорний шоколад – 40 г

Рецепт приготування:

  1. Готуємо крем для десерту «Три шоколада»: нагріваємо суміш вершків (130 мл) і молока.
  2. Жовтки розтираємо з цукром.
  3. З’єднуємо жовтки з вершково-молочною сумішшю. Все перемішуємо, повертаємо на вогонь і прогріваємо, але не доводимо до кипіння.
  4. Замочуємо желатин в крижаній воді.

    Поради від Лізи Глинської:

    • желатин завжди потрібно заздалегідь замочувати. Якщо ви використовуєте листовий желатин, він замочується в крижаній воді. При цьому обсяг води значення не має. Якщо мова про желатин в порошку, то він замочується у воді кімнатної температури і в пропорціях 1:5, тобто на 10 г желатину потрібно взяти 50 мл води.
    • желатин повинен набухати не менше 15 хвилин.
    • желатин починає працювати в повну силу після 7 години витримки в холоді.
  5. Заливаємо отриманим кремом набряклий і віджатий желатин. Перемішуємо, щоб желатин повністю розчинився в рідині.
  6. Ділимо молочно-желатинову суміш на три рівні частини і заливаємо шоколад.

    Десерт "Три шоколади" в стаканчику - покроковий рецепт
    Десерт “Три шоколади” в стаканчику – покроковий рецепт
  7. Перемішуємо до повного розчинення шоколаду.
  8. Збиваємо вершки до стійких піків.
  9. Ділимо вершки на три рівні частини і одну частину додаємо в чорний шоколад. Добре перемішуємо.

    Десерт "Три шоколади" в стаканчику - покроковий рецепт
    Десерт “Три шоколади” в стаканчику – покроковий рецепт
  10. Розливаємо суміш з чорним шоколадом по формах і поміщаємо на 5-7 хвилин в морозильну камеру, щоб шар схопився.

    Десерт "Три шоколади" в стаканчику - покроковий рецепт
    Десерт “Три шоколади” в стаканчику – покроковий рецепт
  11. Повторюємо цю ж процедуру з молочним шоколадом.

    Десерт "Три шоколади" в стаканчику - покроковий рецепт
    Десерт “Три шоколади” в стаканчику – покроковий рецепт

Останнім робимо шар з суміші з білим шоколадом і ставимо торт «Три шоколади» в холодильник до повного застигання.

Десерт "Три шоколади" в стаканчику - покроковий рецепт
Десерт “Три шоколади” в стаканчику – покроковий рецепт

Кольорове желе шарами в стаканчику – як зробити

Кольорове желе в стаканчику - як зробити
Кольорове желе шарами в стаканчику – як зробити

По-перше, виберіть різнокольорові суміші для приготування желе в домашніх умовах. Готові суміші дають гарні насичені кольори, яких не досягти, якщо просто змішати сік і желатин.

По-друге, підготуйте молочний продукт для світлих шарів – сметану або натуральний йогурт. Молочний шар додасть желе багатий вершковий смак.

І, звичайно, подумайте про прикрасу десерту. Хмара збитих вершків – ідеальний топпинг!

Як приготувати різнобарвне багатошарове желе:

1. Для кожного шару розведіть желе окропом, як зазначено на упаковці. Перемішайте, щоб порошок добре розчинився. Краще починати з одного кольору.

2. До половини желе додайте 1/2 склянки сметани або йогурту, перемішайте. Розлийте вершковий шар по стаканчиках і приберіть в холодильник. В іншу половину желе, того ж кольору, додайте 3 ст. л. води і відкладіть в сторону.

3. Коли перший шар застигне, вилийте зверху другий шар. Після застигання повторіть процес для інших пакетиків желе.

Різнокольорове желе в стаканчиках - рецепт
Різнокольорове желе в стаканчиках – рецепт

І ще один чудовий рецепт десерту в стаканчиках – це панакота. Вона прикрасить будь-який кенді-бар. Спробуйте приготувати! 😉

Домашня панакота – рецепт приготування з фото