
Ідеї для кенді-бару та фуршетний стіл: десерти в стаканчиках, які можна зробити власноруч!
Коліжанка зібрала ТОП-5 смачних десертів у стаканчиках, які Ви можете приготувати в домашніх умовах на Ваше чи дитяче свято.
Ніжний вершковий десерт в стаканчику

Інгредієнти:
- Вершки 33% – 200 мл.
- Свіжа малина (або будь-які інші ягоди) – 1 скл.
- Цукор – ⅓ скл.
- Печиво – 6 шт.
- М’ята для прикраси
- Цукрова пудра для прикраси
Спосіб приготування:
- Печиво ламаємо руками на дрібні шматочки.
- Ділимо на 3 рівні частини печиво і розкладаємо по 3 склянках. Печиво займе приблизно ⅙ від усього обсягу склянки.
- У глибоку чашку виливаємо жирні вершки, додаємо цукор і цукрову пудру. Міксером збиваємо вершки в густу піну, на це буде потрібно близько 5 хвилин.
- Викладаємо шар збитих вершків на печиво. Зверху кладемо малину – обов’язково суху, інакше вона пустить сік і десерт вийде не таким красивим.
- Викладаємо на малину ще один шар збитих вершків, заповнюємо склянку доверху. Прикрашаємо ягодами, цукровою пудрою.
Чізкейк в стаканчиках

- 300 г заморожених лісових ягід
- 150 г цукру
- 250 г вершків (33-35%)
- 250 г сиру маскарпоне або Філадельфія
- 100 г подрібненого печива
- 50 г розтопленого вершкового масла
Рецепт приготування:
- У розігріту сковорідку всипати 2 ст. л. цукру і злегка підігріти його.
- Додати ягоди і готувати на сильному вогні 2-3 хв. Охолодити.
- Печиво подрібнити. Масло розтопити і змішати з печивом. Отриману суміш викласти на дно стаканчиків.
- Вершки збити до піків. Сир збити з цукром, що залишився і змішати з вершками. Викласти крем поверх печива.
- Перед тим, як додати ягоди, стаканчики з кремом необхідно охолодити протягом 10 хв. Після чого додати ягоди і знову охолодити.
Десерт “Три шоколади” в стаканчику – покроковий рецепт

Інгредієнти:
- Вершки 30-33% – 430 мл
- молоко – 130 мл
- жовтки – 4 шт.
- желатин – 10 г
- цукор – 40 г
- білий шоколад – 40 г
- молочний шоколад – 40 г
- чорний шоколад – 40 г
Рецепт приготування:
- Готуємо крем для десерту «Три шоколада»: нагріваємо суміш вершків (130 мл) і молока.
- Жовтки розтираємо з цукром.
- З’єднуємо жовтки з вершково-молочною сумішшю. Все перемішуємо, повертаємо на вогонь і прогріваємо, але не доводимо до кипіння.
- Замочуємо желатин в крижаній воді.
Поради від Лізи Глинської:
- желатин завжди потрібно заздалегідь замочувати. Якщо ви використовуєте листовий желатин, він замочується в крижаній воді. При цьому обсяг води значення не має. Якщо мова про желатин в порошку, то він замочується у воді кімнатної температури і в пропорціях 1:5, тобто на 10 г желатину потрібно взяти 50 мл води.
- желатин повинен набухати не менше 15 хвилин.
- желатин починає працювати в повну силу після 7 години витримки в холоді.
- Заливаємо отриманим кремом набряклий і віджатий желатин. Перемішуємо, щоб желатин повністю розчинився в рідині.
- Ділимо молочно-желатинову суміш на три рівні частини і заливаємо шоколад.
Десерт “Три шоколади” в стаканчику – покроковий рецепт - Перемішуємо до повного розчинення шоколаду.
- Збиваємо вершки до стійких піків.
- Ділимо вершки на три рівні частини і одну частину додаємо в чорний шоколад. Добре перемішуємо.
Десерт “Три шоколади” в стаканчику – покроковий рецепт - Розливаємо суміш з чорним шоколадом по формах і поміщаємо на 5-7 хвилин в морозильну камеру, щоб шар схопився.
Десерт “Три шоколади” в стаканчику – покроковий рецепт - Повторюємо цю ж процедуру з молочним шоколадом.
Десерт “Три шоколади” в стаканчику – покроковий рецепт
Останнім робимо шар з суміші з білим шоколадом і ставимо торт «Три шоколади» в холодильник до повного застигання.

Кольорове желе шарами в стаканчику – як зробити

По-перше, виберіть різнокольорові суміші для приготування желе в домашніх умовах. Готові суміші дають гарні насичені кольори, яких не досягти, якщо просто змішати сік і желатин.
По-друге, підготуйте молочний продукт для світлих шарів – сметану або натуральний йогурт. Молочний шар додасть желе багатий вершковий смак.
І, звичайно, подумайте про прикрасу десерту. Хмара збитих вершків – ідеальний топпинг!
Як приготувати різнобарвне багатошарове желе:
1. Для кожного шару розведіть желе окропом, як зазначено на упаковці. Перемішайте, щоб порошок добре розчинився. Краще починати з одного кольору.
2. До половини желе додайте 1/2 склянки сметани або йогурту, перемішайте. Розлийте вершковий шар по стаканчиках і приберіть в холодильник. В іншу половину желе, того ж кольору, додайте 3 ст. л. води і відкладіть в сторону.
3. Коли перший шар застигне, вилийте зверху другий шар. Після застигання повторіть процес для інших пакетиків желе.

І ще один чудовий рецепт десерту в стаканчиках – це панакота. Вона прикрасить будь-який кенді-бар. Спробуйте приготувати! 😉