You dont have javascript enabled! Please download Google Chrome!

8 рецептів салатів з моркви: на свято і щодень

8 рецептів салатів з моркви: на свято і щодень
8 рецептів салатів з моркви: на свято і щодень

Морква чудово поєднується майже з усіма продуктами. Ми представляємо вам добірку смачних салатів з моркви , свіжої та вареної. Вони підійдуть як до святкового, так і до буденного столу, а їх приготування точно не займе у вас багато часу.

Салат з морквою і куркою

Інгредієнти:

  • філе куряче – 1 шт.
  • 100 г капусти
  • 2 моркви
  • 1 болгарський перець
  • 60 мл рослинної олії
  • 20 мл соєвого соусу
  • 5 мл лимонного соку
  • 1 ч. л. цукру
  • 1 ч. л. меленої паприки
  • 0,5 ч. л. меленого коріандру
  • сіль за смаком
  • перець за смаком

Приготування

  1. Змішайте 20 мл рослинної олії, паприку, коріандр, посоліть і поперчіть. Змастіть цією сумішшю філе. Решту суміші залиште для заправки салату.
  2. Застеліть деко фольгою і викладіть на нього курку. Розігрійте духовку до 200 ° С і запікайте 25-30 хвилин.
  3. Натріть моркву на дрібній тертці, нашинкуйте капусту, наріжте перець і остиглу курку.
  4. З’єднайте всі інгредієнти і залийте заправкою з суміші, що залишилася, соєвого соусу, лимонного соку, цукру, солі і перцю за смаком.
Салат з морквою і куркою
Салат з морквою і куркою

Салат з моркви, сиру і часнику

Інгредієнти:

  • 2 моркви
  • 80 г твердого сиру
  • 1 зубчик часнику
  • 1 ст. л. майонезу
  • сіль за смаком

Приготування

  1. Моркву і сир натріть на грубій тертці.
  2. Пропустіть часник через прес і додайте до моркви і сиру.
  3. Заправте салат майонезом, посоліть і перемішайте.
Салат з моркви, сиру і часнику
Салат з моркви, сиру і часнику

Теплий салат з креветок і запеченої моркви

Інгредієнти:

  • 450 г очищених креветок
  • 200 г помідорів чері
  • 1 болгарський перець
  • 1 червона цибуля
  • 180 г спаржі
  • 2 моркви
  • 0,5 лайма
  • 3 ст. л. лаймового соку
  • 1 ст. л. меду
  • 1 пучок салатного листя
  • 5 ст. л. оливкової олії
  • сіль – за смаком
  • перець – за смаком
  • перець чилі мелений – за смаком
  • мелений орегано – за смаком

Приготування

  1. Розріжте черрі навпіл, наріжте цибулю, спаржу і перець великими скибочками. Натріть на дрібній тертці моркву, перемішайте овочі.
  2. Застеліть деко пергаментом і викладіть на нього овочі, полийте 3 ст. л. оливкової олії, посоліть, поперчіть, приправте чилі і орегано. Злегка перемішайте знову.
  3. Розігрійте духовку до 200 ° С і запікайте овочі протягом 10 хвилин. Після цього акуратно відсуньте овочі до краю, а в центр складіть креветки. Полийте їх соком лайма і олією, посоліть, поперчіть, посипте перцем чилі і орегано, перемішайте і запікайте ще 7-8 хвилин при тій же температурі.
  4. У миску викладіть спершу листя салату, а потім креветки з овочами. Для приготування заправки змішайте лаймовий сік, оливкову олію, мед, посоліть, поперчіть і додайте перцю чилі за смаком.
  5. Полийте салат заправкою і перемішайте.
Теплий салат з креветок і запеченої моркви
Теплий салат з креветок і запеченої моркви

Салат з тунця, морквою і яйцями

Інгредієнти:

  • 2 яйця
  • 2 моркви
  • 120 г консервованого тунця
  • 100 г майонезу
  • 100 г йогурту
  • 0,5 ст. л. консервованих каперсів
  • 3 пера зеленої цибулі
  • 1 ч. л. лимонного соку
  • сіль за смаком
  • перець за смаком

Приготування:

  1. Відваріть і наріжте маленькими кубиками яйця, моркву натріть на грубій тертці, тунець подрібніть виделкою.
  2. Для приготування заправки змішайте майонез, 1 ст. л. рідини від каперсів і йогурт. Полийте інгредієнти, додайте консервовані каперси.
  3. Додайте в салат нарізану цибулю, посоліть, поперчіть, додайте лимонний сік і перемішайте.
Салат з тунця, морквою і яйцями
Салат з тунця, морквою і яйцями

Салат з печінки, моркви і огірків

Інгредієнти:

  • 500 г курячої печінки
  • 1 цибулина
  • рослинна олія
  • 2-3 моркви
  • 4 маринованих огірка
  • 3 яйця
  • 3 ст. л. майонезу
  • сіль за смаком
  • перець за смаком

Приготування:

  1. Олію розігрійте на сковороді і обсмажте нарізану цибулю. Потім додайте до неї нарізану печінку і обсмажте до готовності, посоліть і поперчіть.
  2. Відваріть моркву і наріжте її невеликий соломкою. Так само наріжте огірки.
  3. Яйця відваріть і натріть на грубій тертці, змішайте з іншими інгредієнтами і заправте майонезом.

Багатошаровий салат з морквою, картоплею і крабовими паличками

Інгредієнти:

  • 500 г картоплі
  • 3 моркви
  • 5 яєць
  • 200 г крабових паличок
  • 3 ст. л. майонезу
  • сіль за смаком

Приготування:

  1. Відваріть овочі і натріть на дрібній тертці. Зваріть яйця і натріть на дрібній тертці білки. Наріжте крабові палички маленькими шматочками.
  2. На блюдо для салату викладіть половину натертої картоплі і змастіть шаром майонезу. Далі – яєчні білки і крабові палички. Знову змастіть майонезом. Далі шар – картоплі, що залишилася, трохи змастити майонезом.
  3. Зверху і збоку прикрасьте салат натертою морквою, а потім – натертим жовтком. Дайте йому настоятися в холодильнику мінімум годину.
Багатошаровий салат з морквою, картоплею і крабовими паличками
Багатошаровий салат з морквою, картоплею і крабовими паличками

Салат з моркви і брокколі з гірчично-медовою заправкою

Інгредієнти:

  • 5 ст. л. яблучного оцту
  • 3 ст. л. меду
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • 2 ст. л. французької гірчиці
  • 3 гілочки петрушки
  • 1 качан брокколі
  • 2 яблука
  • 2 моркви
  • 1 червона цибулина
  • 100 г волоських горіхів
  • 30 г сухої журавлини
  • 0,5 ч. л. меленого перцю чилі
  • сіль за смаком
  • перець за смаком

Приготування:

  1. Спершу приготуємо заправку. Змішайте мед, олію, гірчицю, оцет, чилі, подрібнену петрушку, посоліть і поперчіть, приберіть в холодильник на час приготування салату.
  2. Брокколі помістіть в киплячу підсолену воду на 2 хвилини. Потім відкиньте на друшляк і покладіть в крижану воду.
  3. Наріжте моркву великими кубиками, яблука – великими шматочками, цибулю – півкільцями. Додайте до цих інгредієнтів брокколі, подрібнені горіхи, ягоди і заправку, перемішайте і посоліть при необхідності.
Салат з моркви і брокколі з гірчично-медовою заправкою
Салат з моркви і брокколі з гірчично-медовою заправкою

Салат з моркви і груші з пряною заправкою

Інгредієнти:

  • 6 морквин
  • 3 м’які груші
  • 3 гілочки петрушки
  • 2 ст. л. білого винного оцту
  • 1 ст. л. каррі
  • 2 ч. л. меду
  • 1 ч. л. солі
  • 0,5 ч. л. перцю
  • 4 ст. л. оливкової олії

Приготування:

  1. Моркву наріжте тонкими скибочками. Очистіть груші від серцевини і наріжте соломкою. Порубайте петрушку і змішайте інгредієнти.
  2. Щоб приготувати заправку, каррі, оцет, мед, сіль і перець збийте в блендері. Влийте олію і продовжуйте збивати.
  3. Полийте інгредієнти отриманою заправкою і перемішайте.
Салат з моркви і груші з пряною заправкою
Салат з моркви і груші з пряною заправкою

При приготуванні салатів з моркви ви можете замінити майонез йогуртом, сметаною або іншими соусамиСалати з моркви можуть стати вашими улюбленими, якщо ви знайдете ідеальне для себе поєднання інгредієнтів.


error: УВАГА: Контент захищено !!