Аджика з кабачків — в рази смачніша від традиційної. Встигніть запастись на зиму

Аджика з кабачків — в рази смачніша від традиційної. Встигніть запастись на зиму
Аджика з кабачків — в рази смачніша від традиційної. Встигніть запастись на зиму

Аджика з кабачків абсолютно невибаглива в приготуванні. З такою закруткою впорається навіть недосвідчена господиня. Зате смак і аромат, який зберігається в банках від овочів та яблучка — просто неймовірний.

Що знадобиться для приготування:

  • кабачки — 2,5 кг;
  • перець болгарський — 500 г;
  • яблука — 500 г;
  • морква — 500 г;
  • часник — 100 г;
  • пекучий перець 4-5 шт.;
  • зелень — 1 пучок;
  • томатна паста — 2 ст. л.;
  • цукор — 3 ст. л.;
  • сіль — 2 ст. л.;
  • рослинна олія — 250 мл;
  • оцет 9% — 100 мл.

Покроковий рецепт:

  1. Очистіть моркву, яблука, кабачки, перці та часник.
  2. Подрібніть всі інгредієнти та киньте в м’ясорубку або комбайн. Двічі прокрутіть.
  3. В каструлю покладіть готову суміш, посоліть, додайте олію та цукор, подрібнену зелень і томатну пасту. Поставте все на вогонь і залиште тушкуватися.
  4. Коли суміш закипить, зменшіть вогонь і готуйте під кришкою ще 40 хвилин. Не забувайте перемішувати.
  5. Потім додайте оцет і залишіть на вогні ще на 10 хвилин.
  6. Простерилізуйте банки та помістіть у них готову аджику. Закрутіть стерильними кришками, переверніть вверх дном і закутайте ковдрою до повного остигання.
  7. Коли аджика вистигне, перемістіть банки у темне прохолодне місце. Смачного!

    Аджика з кабачків — в рази смачніша від традиційної. Встигніть запастись на зиму
    Аджика з кабачків — в рази смачніша від традиційної. Встигніть запастись на зиму