
Багатошарові салати завжди оригінально виглядають на святковому столі. Ось підбірка простих та смачних рецептів:
Багатошаровий салат “Полтавський”

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- яйця – 3 шт.;
- сайра консервована – 1 банка;
- сир плавлений – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- горіхи грецькі – жменя;
- майонез.
Для більшої кількості салату, візьміть подвійну порцію інгредієнтів.
- Відварюємо моркву і яйця, охолоджуємо.
- Моркву і варені яйця натираємо на грубій терці, сирок тремо на середній тертці.
- Цибулю ріжемо дрібними кубиками і запарюємо на пару хвилин кип’ятком, виймаємо і даємо стекти воді, потім скроплюємо винним або яблучним оцтом.
- Обсмажуємо на сухій сковороді горіхи і дрібно січемо.
- Салат збираємо в кільці або роз’ємній формі. Кожен шар змащуємо майонезом.
- Перший шар – подрібнена вилкою риба. Другий шар – цибуля. Третій шар – морква. Четвертий шар – сирок плавлений. П’ятий шар – горіхи грецькі.
- Змащуємо зверху майонезом. Ставимо в холодильник.
Багатошаровий салат «Берізка»

Інгредієнти:
- 900 г курячої грудки;
- 900 г очищених печериць;
- 1 велика цибулина або 160 г;
- 40 г вершкового масла 82,5%;
- 10 г рослинної олії;
- 140 г сиру;
- 400 г огірків;
- 80 г зеленої цибулі;
- 260-300 г майонезу;
- 1/4 ч.л каррі;
- Сіль, перець – за смаком;
Приготування:
- Курячу грудки промити, відварити, остудити.
- Шампіньони почистити, дрібно нарізати.
- Ріпчасту цибулю дрібно порізати і пасерувати на повільному вогні на вершковому маслі і рослинній олії.
- До цибулі додати шампіньйони і тушкувати під кришкою, до випаровування рідини, періодично помішуючи. Додати сіль і перец.
- Курячу грудку дрібно порізати, додати каррі і 60 г майонезу. Добре перемішати і додатково «розім’яти» вилкою.
- Огірки нарізати дрібними кубиками. Цибулю зелену подрібнити, сир натерти на дрібній тертці.
- Для формування салату я використовувала кільце 15-16 см діаметром.
Збираємо салат:
1: куряча грудка + 60 г майонезу + 1/4 ч.л каррі + зверху 30 г майонезу;
2: дрібно порізані огірки + 60 г майонезу поверх;
3: тушковані печериці з цибулею + 60 г майонезу поверх;
4: тертий сир + 60 г майонезу поверх;
5: зелена цибуля.
Салат “Грибна поляна”
На святковому столі цей салат виглядає дуже ефектно. Щодо інгредієнтів – тут можна дати політ фантазії рівно настільки, наскільки ви любите поєднання тих чи інших продуктів. Цей салат можна зробити на Новий рік – чудово прикрасить стіл.
Інгредієнти:
- 1 баночка маринованих шампіньйонів;
- зелена цибуля, кріп, петрушка;
- 250 г відвареного курячого філе;
- 200 г вареної моркви;
- 200 г твердого сиру;
- 1-2 картоплини;
- 1-2 маринованих огірка (можна замінити маринованими грибами);
- майонез;
- сіль, перець.
Приготування:
- Для початку, вибираємо підходящу посудину. Можна брати круглу салатницю. Низ і боки легко змастити олією, щоб випадково нічого не пристало і салат легко вийшов з посудини.
- Шампіньйони щільно викладаємо шапочками донизу.
- Зверху присипаємо зеленню.
- Далі кладемо натерту картоплю, сіль, майонез.
- Наступним іде шар подрібнених огірків (або порізаних маринованих грибів), майонез.
- М’ясний шар, сіль, майонез.
- Шар моркви, майонез.
- Далі затріть сиром і залиште на пару годин в холодильнику. Перед подачею переверніть салат на тарілку, можна ще прикрасити зеленню. Смачного!
Багатошаровий салат “Суші”
Салат «СУШІ» – неймовірно смачно і просто для всіх любителів суші
Салат “Оселедець під шубою” по-новому: 4 рецепти, які вас здивують