Багатошарові салати — найкращі рецепти з фото

Багатошарові салати — найкращі рецепти з фото
Багатошарові салати — найкращі рецепти з фото

Багатошарові салати завжди оригінально виглядають на святковому столі. Ось підбірка простих та смачних рецептів:

Багатошаровий салат “Полтавський”

Багатошаровий салат “Полтавський”
Багатошаровий салат “Полтавський”

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яйця – 3 шт.;
  • сайра консервована – 1 банка;
  • сир плавлений – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • горіхи грецькі – жменя;
  • майонез.

Для більшої кількості салату, візьміть подвійну порцію інгредієнтів.

  1. Відварюємо моркву і яйця, охолоджуємо.
  2. Моркву і варені яйця натираємо на грубій терці, сирок тремо на середній тертці.
  3. Цибулю ріжемо дрібними кубиками і запарюємо на пару хвилин кип’ятком, виймаємо і даємо стекти воді, потім скроплюємо винним або яблучним оцтом.
  4. Обсмажуємо на сухій сковороді горіхи і дрібно січемо.
  5. Салат збираємо в кільці або роз’ємній формі. Кожен шар змащуємо майонезом.
  6. Перший шар – подрібнена вилкою риба. Другий шар – цибуля. Третій шар – морква. Четвертий шар – сирок плавлений. П’ятий шар – горіхи грецькі.
  7. Змащуємо зверху майонезом. Ставимо в холодильник.

Багатошаровий салат «Берізка»

Багатошаровий салат «Берізка»
Багатошаровий салат «Берізка»

Інгредієнти:

  • 900 г курячої грудки;
  • 900 г очищених печериць;
  • 1 велика цибулина або 160 г;
  • 40 г вершкового масла 82,5%;
  • 10 г рослинної олії;
  • 140 г сиру;
  • 400 г огірків;
  • 80 г зеленої цибулі;
  • 260-300 г майонезу;
  • 1/4 ч.л каррі;
  • Сіль, перець – за смаком;

Приготування:

  1. Курячу грудки промити, відварити, остудити.
  2. Шампіньони почистити, дрібно нарізати.
  3. Ріпчасту цибулю дрібно порізати і пасерувати на повільному вогні на вершковому маслі і рослинній олії.
  4. До цибулі додати шампіньйони і тушкувати під кришкою, до випаровування рідини, періодично помішуючи. Додати сіль і перец.
  5. Курячу грудку дрібно порізати, додати каррі і 60 г майонезу. Добре перемішати і додатково «розім’яти» вилкою.
  6. Огірки нарізати дрібними кубиками. Цибулю зелену подрібнити, сир натерти на дрібній тертці.
  7. Для формування салату я використовувала кільце 15-16 см діаметром.

Збираємо салат:
1: куряча грудка + 60 г майонезу + 1/4 ч.л каррі + зверху 30 г майонезу;
2: дрібно порізані огірки + 60 г майонезу поверх;
3: тушковані печериці з цибулею + 60 г майонезу поверх;
4: тертий сир + 60 г майонезу поверх;
5: зелена цибуля.

Салат “Грибна поляна”

На святковому столі цей салат виглядає дуже ефектно. Щодо інгредієнтів – тут можна дати політ фантазії рівно настільки, наскільки ви любите поєднання тих чи інших продуктів. Цей салат можна зробити на Новий рік – чудово прикрасить стіл.

Інгредієнти:

  • 1 баночка маринованих шампіньйонів;
  • зелена цибуля, кріп, петрушка;
  • 250 г відвареного курячого філе;
  • 200 г вареної моркви;
  • 200 г твердого сиру;
  • 1-2 картоплини;
  • 1-2 маринованих огірка (можна замінити маринованими грибами);
  • майонез;
  • сіль, перець.

Приготування:

  1. Для початку, вибираємо підходящу посудину. Можна брати круглу салатницю. Низ і боки легко змастити олією, щоб випадково нічого не пристало і салат легко вийшов з посудини.
  2. Шампіньйони щільно викладаємо шапочками донизу.
  3. Зверху присипаємо зеленню.
  4. Далі кладемо натерту картоплю, сіль, майонез.
  5. Наступним іде шар подрібнених огірків (або порізаних маринованих грибів), майонез.
  6. М’ясний шар, сіль, майонез.
  7. Шар моркви, майонез.
  8. Далі затріть сиром і залиште на пару годин в холодильнику. Перед подачею переверніть салат на тарілку, можна ще прикрасити зеленню. Смачного!

Багатошаровий салат “Суші”

Салат «СУШІ» – неймовірно смачно і просто для всіх любителів суші

Салат “Оселедець під шубою” по-новому: 4 рецепти, які вас здивують