Одним з найпопулярніших в Україні зимових салатів є “Шуба”. Сьогодні розповімо, як приготувати салат “Оселедець під шубою” на новий лад 😉 Цікавих варіантів є безліч, Коліжанка зібрала деякі з них:
“Оселедець під шубою” з авокадо
Інгредієнти:
- 200 г слабосоленого оселедця,
- 1 цибулина,
- відварений буряк,
- авокадо,
- 1 помідор
- варене яйце – 2 шт.,
- кріп,
- майонез,
- сік лимона,
- перець мелений.
Як приготувати святковий салат “Оселедець під шубою” з буряком і помідором:
Невеликими кубиками нарізати все, крім буряків і яєць-їх потерти на крупній тертці. Викладати салат шарами: буряк, оселедець, майонез, авокадо, цибулю, помідор, яйця, оселедець, буряк, зелень. Дати салату просочитися перед подачею.
Оселедець під шубою – рулет
Інгредієнти:
- 300 г картоплі
- 200 г філе оселедця
- 300 г моркви
- 300 г буряка
- 100 г ріпчастої цибулі
- майонез
Рецепт приготування “Оселедця під шубою” рулетом:
Підготуйте всі інгредієнти: відваріть і натріть на дрібній тертці картоплю, моркву і буряк. Оселедець і цибулю наріжте невеликими шматочками.
Застеліть піднос або широку тарілку харчовою плівкою. Викладіть шар буряка в формі квадрата і змастіть майонезом.
Зверху викладіть моркву і картоплю, рівномірно розподіливши по всьому квадрату. Не забудьте кожен шар змастити майонезом.
Наступний етап – цибуля і оселедець. Викладіть їх смужкою посередині квадрата.
Заверніть рулет і притисніть плівкою. Поставте салат в холодильник на 2 години, після чого зніміть плівку і наріжте «шубу» перед подачею.
Оселедець під шубою “Порційний” (мусовий)
Оселедець під шубою порційно (мусовий)Інгредієнти:
- 6 скибочок житнього хліба
- 1 невеликий буряк
- 1 філе оселедця
- 6 ст. л. майонезу
- 1,5 ч. л. желатину
- 70 мл води
- чверть лимона
- 1 щіпка меленого коріандру
- цукор і сіль за смаком
Приготування:
Замочіть желатин в воді на пару хвилин. Потім підігрійте, але не доводьте до кипіння.
Відваріть, очистіть буряк і наріжте невеликими кубиками. Покладіть в блендер, посоліть, додайте майонез, коріандр і перебийте в пюре. Видавіть лимон і влийте сік в масу. Додайте теплий желатин і знову збийте буряк до однорідного стану.
Відставте пюре в сторону, щоб воно зхопилося. Тим часом, виріжте з хліба кружальця. Для цього використовуйте високі металеві десертні кільця. Зверху на хліб викладіть шматочки оселедця, потім заповніть буряковим мусом.
Приберіть в холодильник на 1 годину. Металеву форму зніміть відразу перед подачею.
Салат “Шуба” з червоною рибою – заливний рецепт
- сьомга – 300 г
- яйця – 5 шт.
- Буряк – 2 шт.
- желатин – 20 г
- зелена цибуля – 50 г
- майонез
“Шуба” заливна – рецепт приготування:
- Відваріть яйця.
- Желатин замочити в 1/2 склянки холодної кип’яченої води, потримайте хвилин 30 для набухання.
- Невеликими кубиками наріжте рибу і зелену цибулю.
- Буряк, яйця натріть на крупній тертці.
- Желатин нагрійте, але не кип’ятіть. Змішайте його з майонезом.
- Далі в силіконову форму викладіть шар риби та зеленої цибулі, далі – яйце, буряк.
- Кожен шар рясно промажте сметанною сумішшю.
- Буряковий шар бажано перемішати з желатинової сумішшю, потім викладати в форму.
- Шари необхідно викладати якомога щільніше.
- Салат поставте в холодильник до повного застигання.
Читайте також: