Салат “Оселедець під шубою” по-новому: 4 рецепти, які вас здивують

Одним  з найпопулярніших в Україні зимових салатів є “Шуба”. Сьогодні розповімо, як приготувати салат “Оселедець під шубою” на новий лад 😉 Цікавих варіантів є безліч, Коліжанка зібрала деякі з них:

“Оселедець під шубою” з авокадо

"Оселедець під шубою" з авокадо
“Оселедець під шубою” з авокадо

Інгредієнти:

  • 200 г слабосоленого оселедця,
  • 1 цибулина,
  • відварений буряк,
  • авокадо,
  • 1 помідор
  • варене яйце – 2 шт.,
  • кріп,
  • майонез,
  • сік лимона,
  • перець мелений.

Як приготувати святковий салат “Оселедець під шубою” з буряком і помідором:

Невеликими кубиками нарізати все, крім буряків і яєць-їх потерти на крупній тертці. Викладати салат шарами: буряк, оселедець, майонез, авокадо, цибулю, помідор, яйця, оселедець, буряк, зелень. Дати салату просочитися перед подачею.

Оселедець під шубою – рулет

Оселедець під шубою - рулет
Оселедець під шубою – рулет

Інгредієнти:

  • 300 г картоплі
  • 200 г філе оселедця
  • 300 г моркви
  • 300 г буряка
  • 100 г ріпчастої цибулі
  • майонез

Рецепт приготування “Оселедця під шубою” рулетом:

Підготуйте всі інгредієнти: відваріть і натріть на дрібній тертці картоплю, моркву і буряк. Оселедець і цибулю наріжте невеликими шматочками.
Застеліть піднос або широку тарілку харчовою плівкою. Викладіть шар буряка в формі квадрата і змастіть майонезом.
Зверху викладіть моркву і картоплю, рівномірно розподіливши по всьому квадрату. Не забудьте кожен шар змастити майонезом.
Наступний етап – цибуля і оселедець. Викладіть їх смужкою посередині квадрата.
Заверніть рулет і притисніть плівкою. Поставте салат в холодильник на 2 години, після чого зніміть плівку і наріжте «шубу» перед подачею.

Оселедець під шубою “Порційний” (мусовий)

Оселедець під шубою порційно (мусовий)

Оселедець під шубою порційно (мусовий)Інгредієнти:

  • 6 скибочок житнього хліба
  • 1 невеликий буряк
  • 1 філе оселедця
  • 6 ст. л. майонезу
  • 1,5 ч. л. желатину
  • 70 мл води
  • чверть лимона
  • 1 щіпка меленого коріандру
  • цукор і сіль за смаком

Приготування:

Замочіть желатин в воді на пару хвилин. Потім підігрійте, але не доводьте до кипіння.
Відваріть, очистіть буряк і наріжте невеликими кубиками. Покладіть в блендер, посоліть, додайте майонез, коріандр і перебийте в пюре. Видавіть лимон і влийте сік в масу. Додайте теплий желатин і знову збийте буряк до однорідного стану.
Відставте пюре в сторону, щоб воно зхопилося. Тим часом, виріжте з хліба кружальця. Для цього використовуйте високі металеві десертні кільця. Зверху на хліб викладіть шматочки оселедця, потім заповніть буряковим мусом.
Приберіть в холодильник на 1 годину. Металеву форму зніміть відразу перед подачею.

Салат “Шуба” з червоною рибою – заливний рецепт

Салат "Шуба" з червоною рибою - заливний рецепт
Салат “Шуба” з червоною рибою – заливний рецепт
  • сьомга – 300 г
  • яйця – 5 шт.
  • Буряк – 2 шт.
  • желатин – 20 г
  • зелена цибуля – 50 г
  • майонез

“Шуба” заливна – рецепт приготування:

  1. Відваріть яйця.
  2. Желатин замочити в 1/2 склянки холодної кип’яченої води, потримайте хвилин 30 для набухання.
  3. Невеликими кубиками наріжте рибу і зелену цибулю.
  4. Буряк, яйця натріть на крупній тертці.
  5. Желатин нагрійте, але не кип’ятіть. Змішайте його з майонезом.
  6. Далі в силіконову форму викладіть шар риби та зеленої цибулі, далі – яйце, буряк.
  7. Кожен шар рясно промажте сметанною сумішшю.
  8. Буряковий шар бажано перемішати з желатинової сумішшю, потім викладати в форму.
  9. Шари необхідно викладати якомога щільніше.
  10. Салат поставте в холодильник до повного застигання.

Читайте також:

НЕ ВІНЕГРЕТОМ ЄДИНИМ: 7 ЦІКАВИХ САЛАТІВ З БУРЯКА