Беру 500 грам фаршу, 30 хвилин і гора котлет на столі, без метушні і смаження. Мамин швидкий рецепт

Я вважаю, що найсмачніші котлети, виходять саме в духовці – вони соковиті, не жирні, ніжні й ароматні. А якщо ще додати капусту … 

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • фарш, 500 г;
  • цибуля, 200 г;
  • капуста, 200 г;
  • сіль, 1 ст.л.;
  • перець, ч.л.;
  • яйце, 1 шт.;
  • томатна паста або соус, 1 ст.л.;
  • сметана, 3 – 4 ст.л.;
  • вода, 2 ст.л.

Процес приготування:

  1. Капусту тонко шаткуємо, заливаємо окропом і залишаємо на годину, щоб капуста стала м’якше. Якщо у вас дуже жорстка капуста, тоді листи можна відварити, остудити і потім нарізати.
  2. Цибулю відправляємо в блендер і подрібнюємо до стану пюре.
  3. Змішуємо цибулю з фаршем, додаємо віджату від води капусту,
  4. Додаємо сіль і перець, ваші улюблені спеції для котлет, вимішуємо масу до однорідності, додаємо яйце, перемішуємо.
  5. Формуємо котлети і викладаємо у форму, змащену олією.
    Беру 500 грам фаршу, 15 хвилин і гора котлет на столі, без метушні і смаження. Мамин швидкий рецепт
    Беру 500 грам фаршу, 15 хвилин і гора котлет на столі, без метушні і смаження. Мамин швидкий рецепт

     

  6. Для соусу змішуємо сметану і томатну пасту, воду і заливаємо котлети.
  7. Духовку розігріваємо до 180 градусів і запікаємо котлети 30-40 хвилин.
  8. Подаємо котлети з картопляним пюре, відвареними крупами, маринованими помідори і огірочками 😉 Смачного!
Беру 500 грам фаршу, 30 хвилин і гора котлет на столі, без метушні і смаження. Мамин швидкий рецепт
Беру 500 грам фаршу, 30 хвилин і гора котлет на столі, без метушні і смаження. Мамин швидкий рецепт