Я вважаю, що найсмачніші котлети, виходять саме в духовці – вони соковиті, не жирні, ніжні й ароматні. А якщо ще додати капусту …
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- фарш, 500 г;
- цибуля, 200 г;
- капуста, 200 г;
- сіль, 1 ст.л.;
- перець, ч.л.;
- яйце, 1 шт.;
- томатна паста або соус, 1 ст.л.;
- сметана, 3 – 4 ст.л.;
- вода, 2 ст.л.
Процес приготування:
- Капусту тонко шаткуємо, заливаємо окропом і залишаємо на годину, щоб капуста стала м’якше. Якщо у вас дуже жорстка капуста, тоді листи можна відварити, остудити і потім нарізати.
- Цибулю відправляємо в блендер і подрібнюємо до стану пюре.
- Змішуємо цибулю з фаршем, додаємо віджату від води капусту,
- Додаємо сіль і перець, ваші улюблені спеції для котлет, вимішуємо масу до однорідності, додаємо яйце, перемішуємо.
- Формуємо котлети і викладаємо у форму, змащену олією.
- Для соусу змішуємо сметану і томатну пасту, воду і заливаємо котлети.
- Духовку розігріваємо до 180 градусів і запікаємо котлети 30-40 хвилин.
- Подаємо котлети з картопляним пюре, відвареними крупами, маринованими помідори і огірочками 😉 Смачного!