Беру картоплю та кефір і готую “Заливний пиріг з картоплею”. Дуже смачно і ситно!

Беру картоплю та кефір і готую "Заливний пиріг з картоплею". Дуже смачно і ситно!
Беру картоплю та кефір і готую "Заливний пиріг з картоплею". Дуже смачно і ситно!

Цей рецепт – справжня палочка-виручалочка. Адже готувати по ньому так легко! Потрібно всього кілька звичайних інгредієнтів і годину часу, щоб поставити на стіл заливний пиріг з картоплею.

Інгредієнти:

  • кефір – 350 мл
  • картопля – 400 г
  • борошно – 200 г
  • яйце – 1 шт.
  • сода – 0,5 ч.л.
  • часник – 2 зуб.
  • майонез (сметана) – 2 ст.л.
  • сіль, перець, кріп

Рецепт приготування:

  1. Картоплю очистіть від шкірки, промийте і наріжте кружальцями завтовшки приблизно 0,5 см. Обсушіть їх рушником. Часник очистіть, пропустіть через прес. Кріп дрібно наріжте.
  2. Кружальця картоплі змішайте з кропом і часником. Туди ж додайте майонез (сметану) і спеції. Посоліть і поперчіть за смаком. Перемішайте.
  3. Тепер приготуйте тісто. У глибоку ємність перелийте жирний кефір кімнатної температури. До нього додайте яйце. Просійте туди ж борошно з содою.
  4. Розмішайте інгредієнти в однорідну суміш. З’являться дрібні бульбашки. Форму для запікання застеліть пергаментом. Змастіть його олією.
  5. Перелийте в форму половину тіста. Зверху в кілька шарів викладіть картоплю. Залийте її тістом, що залишилося.
  6. Готуйте пиріг в розігрітій до 180 ° С духовці хвилин 40. За цей час пиріг підніметься, на ньому утвориться рум’яна скоринка.

 

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!