Без духовки! Ніжний торт з кокосовим кремом

Інгредієнти

Для торта

Для приготування тістечка вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • 500 г здобного печива;
  • 3 столові ложки джему;
  • 1 столова ложка рому;
  • 5 столових ложок какао-порошку;
  • 50 г вершкового масла;
  • 5 столових ложок цукрової пудри;
  • 300 мл молока.

Для крему

  • 300 мл молока;
  • 1 упаковка ванільного цукру (20 г);
  • 3 столові ложки борошна;
  • 150 г кокосової стружки;
  • 5 чайних ложок цукрової пудри;
  • 50 г вершкового масла.

Для прикрашання буде використовуватися 100 г розтопленого темного або молочного шоколаду.

Приготування

  1. Щоб приготувати крем, змішайте молоко з борошном і половиною кокосової стружки. Потім, постійно помішуючи, нагрійте отриману масу, щоб вона трохи загусла. Зніміть посуд з вогню, дайте суміші охолонути, додайте цукор і ванільний цукор, вершкове масло, знову добре перемішайте. Додайте решту стружки та дайте крему повністю охолонути.
  2. Тим часом розчавіть печиво, змішайте його з іншими інгредієнтами. Молоко необхідно додавати потроху і поступово, щоб готове тісто мало густу консистенцію.
  3. У деко із розмірами 25×30 сантиметрів покладіть перший шар з четвертої частини тіста. Другий шар — частина кокосового крему. Чергувати шари потрібно доти, доки не закінчаться усі складові торта. При цьому зверніть увагу на те, що останнім шаром має бути тісто.
  4. Далі потрібно полити практично готовий торт розтопленим на водяній бані шоколадом і поставити на ніч у холодильник. Вранці торт нарізають на порційні шматочки. У підсумку виходить дуже смачний десерт.

Джерело