Чай із гранатової шкірки: знижує тиск, покращує пам’ять та бореться з вірусними захворюваннями

Чай із гранатової шкірки: знижує тиск, покращує пам'ять та бореться з вірусними захворюваннями
Чай із гранатової шкірки: знижує тиск, покращує пам'ять та бореться з вірусними захворюваннями

Користь гранатової шкірки

За результатами дослідження з бази даних Національного інституту здоров’я США, гранатова шкірка має величезну кількість корисних властивостей. По-перше, покращує працездатність. Екстракт граната посилює кровотік, знижує стомлюваність та, на замітку спортсменам, підвищує ефективність фізичних вправ.

Крім того, гранатова кірка покращує пам’ять. Наприклад, напій на її основі має когнітивні властивості. Він також допомагає знизити ризик серцевих захворювань, знижує тиск та покращує приплив крові до серця. Актуально для пацієнтів з ішемічною хворобою серця.

Перш ніж використовувати гранатову шкірку в їжу, її потрібно висушити та перемолоти. До речі, такий порошок можна купити готовим у будь-якому магазині здорового харчування. Але навіщо переплачувати? 

Чай для профілактики застуди

Чай з гранатових кірок має антибактеріальні властивості. Його п’ють для профілактики вірусних захворювань, особливо під час епідемії. Для приготування такого напою змішайте у заварнику такі інгредієнти:

  • 5 г сушеного імбиру
  • 5 листочків свіжої м’яти
  • 10 мл меду
  • 15 г порошку із сушених кірок гранату

Залийте суміш гарячою водою (але не окропом), настоюйте 10 хвилин. Додайте на смак лимон і подавайте до столу. До речі, з такого порошку можна зробити чудову маску для обличчя проти пігментних плям. Все завдяки антиоксидантам у її складі.