Чому не потрібно виливати воду з-під макаронів: маленький секрет шеф-кухарів

Чому не потрібно виливати воду з-під макаронів: маленький секрет шеф-кухарів

Цей простий інгредієнт зробить ваші страви смачнішими.

У процесі кипіння з борошна в воду виділяється крохмаль. Тому після варіння макаронів залишається білувата каламутна рідина. Більшість людей виливає її в раковину. Але тільки не шеф-кухарі. Адже саме ця каламутна рідина допоможе зробити соус для пасти густим і однорідним.

Просто додайте пару ложок води з-під макаронів в свій соус і повільно перемішайте. В результаті ви отримаєте густу кремову консистенцію.

Є і ще один плюс застосування цієї рідини. Якщо не промивати макарони після варіння, на них залишиться шар крохмалю, який скріпить їх з соусом. Тоді смак вашої пасти буде ще гармонійніше.

Спробуйте застосувати лайфхак, приготувавши один з цих соусів:

Підлива до макаронів — 10 найкращих рецептів соусів