Багато напевно пам’ятають, як на свята мами купували язик і готували з нього заливне – це була одна з найсмачніших і святкових страв. Але з язика можна приготувати й іншу страву, не менш смачну, але більш швидку в приготуванні.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- свинний язик – 500 г;
- часник – 3 зубчики;
- оцет рисовий або яблучний – 2 ст.л.;
- олія – 3 ст.л.;
- соєвий соус – 2 ч.л.;
- вода – 2.5 ст.л.;
- сіль і цукор – по 0,5 ч.л.;
- перець чорний, запашний, хмелі-сунелі – до смаку.
Процес приготування:
- Язик кладемо в холодну воду і доводимо до кипіння, варимо 5 хвилин.
- Цю воду зливаємо, язик промиваємо, заливаємо чистою водою і варимо на невеликому вогні близько 1.5 години.
- З каструлі виймаємо язик відразу в холодну воду і залишаємо його на 15 хвилин – це допомагає легко очистити його від шкірки.
- Ріжемо м’ясо не невеликі шматочки.
- Для маринаду змішуємо воду і оцет, олію, сіль і цукор, всі інші спеції. Заправка повинна бути кисло-солодкою, тому обов’язково спробуйте на смак.
- Часник дрібно рубаємо і разом з м’ясом залишаємо на 15 хвилин, потім заливаємо маринадом, перемішуємо..
- Накриваємо кришкою і відправляємо в холодильник на 6 – 8 годин, але не більше 12. Іноді перемішуйте.
За смаком і консистенцією, цей делікатес нагадує гусячу печінку. Спробуйте! 😉