Домашні французькі круасани. Листкові, хрусткі, просто тануть в роті!

Рецепт приготування французьких круасанів

Інгредієнти на 12 шт.: (стакан 200 мл)

  • Борошно пшеничне – 500 г (3,5 склянки + 2 ст.л.),
  • сіль – 10 г (1 ч.л.),
  • дріжджі сухі – 8 г (1,5 ч.л.),
  • цукор – 60 г (4 ст.л.),
  • молоко холодне – 150 мл (3/4 склянки),
  • вода гаряча – 150 мл (3/4 склянки ),
  • вершкове масло (в тісто) – 40 г (1,5 ст.л.),
  • вершкове масло (прошарок) – 240 г,
  • жовток – 1 шт.,
  • молоко – 0,5 ч.л.

Відео-рецепт приготування: