
Один з найпростіших способів приготування будь-якого м’яса – це запікання, для якого дуже добре підходить свинина.
Багато господинь, які знають, як запекти свинину в духовці у фользі, часто користуються цим способом, щоб не витрачати багато часу на кухні, приготувати по-справжньому смачне і ароматне блюдо.
М’ясо, приготовлене за даним рецептом, можна нагородити статусом “універсальне”, так як його можна подати на стіл в якості основної страви (в гарячому вигляді), закуски, або ж у вигляді основного інгредієнту в салат.
Покроковий рецепт з фото приготування домашньої свинної шинки в духовці
Інгредієнти:
- 1 кг полядвиці;
- 5-6 зубчиків часнику;
- 50 мл олії;
- червоний і чорний мелений перець;
- сіль – за смаком;
- спеції (коріандр, розмарин, біла гірчиця, тим’ян, чабер, кмин, майоран)
Спосіб приготування:
- Свинну полядвицю промити, обсушити серветкою.
- Часник очистити, вимити, грубо нарізати. Нашпигувати м’ясо часником. Для цього надрізаємо кінцем ножа м’ясо, вставляємо пластинку часнику.
- Шматок м’яса змастити з усіх боків олією, потім приготовленою сумішшю із спецій, щільно загорнути в харчову фольгу і запікати в попередньо розігрітій духовці 1 годину при температурі 180º.
Корисні поради:
- Перед тим, як приступати до приготування м’яса в духовці, не поспішайте зрізати з нього абсолютно весь жир. М’ясо з невеликим жировим прошарком виходить набагато ніжніше.
- Для запікання в духовці ви можете використовувати практично будь-який вид м’яса, який вам більше подобається. Найголовніше, щоб це була філейна частина, полядвиця, шинка, шия або лопатка без кісток і прожилок.
- Якщо ви запікаєте великий шматок м’яса цілком, то не поспішайте різати його на шматочки відразу після того, як дістали деко з духовки. Дайте йому трохи відпочити, щоб всі соки рівномірно розійшлися і просочили весь шматок.
Смачного ! 😉
