Досі вживаєте модні капсули Омега 3? Розберемося, чи варто…

Популярність БАДів все більше й більше набирає обертів, проте чи все так добре і класно, як кажуть певні дієтологи, нутриціологи та інші спеціалісти, що рекомендують їх до вживання.

Розглянемо сьогодні популярну добавку Омега 3.
Колись були рекомендації, щодо того, що вживання омеги захищає ледь не від усього і є панацеєю від всіх можливих хвороб.
Однак були проведені нові дослідження з кращою вибіркою, і в підсумку не отримано жодних даних про те, що прийом Омеги 3 впливає на ризик захворюваності чи зниження смертності.
Чому ж її радять купувати та вживати досі, не дивлячись на те, що в жодному із джерел, що заслуговують поваги, не зазначено про профілактичний чи лікувальний прийом Омега 3❓❓❓

Все елементарно просто – це вигідно всім, хто це радить – виробникам, продавцям та іншим присутнім в даному ланцюгу отримання прибутку. Це просто бізнес, вигідний бізнес. Це бізнес на необізнаності та довірі!

Що ж робити нам? Все дуже і дуже просто — повноцінне і збалансоване харчування, від якого ви отримаєте всі корисні і поживні речовини, а не лише Омегу 3.

Що є джерелом даного виду жиру?❓

В першу чергу це такі сорта жирної риби як:

🍣лосось,
🍣скумбрія,
🍣оселедець,
🍣сардини,
🍣сьомга.

А також морепродукти, такі як:

🦪устриці,
🦪кальмари,
🦪мідії та інші.

Крім того, що вони містять омега 3, так ще й є джерелом білка, який, як відомо навіть дитині, обов’язково має бути в раціоні всіх людей, так як виконує безліч важливих функцій в організмі.

Середня норма споживання омеги 3 в день це 2 г. Що потрібно з’їсти, щоб отримати її?

☀️100-150 г оселедцю, скумбрії чи іншої риби чи морепродуктів☀️

Що ж за ціною, ви можете сказати нам, що це дорогі продукти, проте якщо ви проживаєте в великому місті, завжди можна знайти акційні товари. Не купуйте шматки лосося, беріть цілу тушку – це дешевше і економніше, так як навіть з відходів таких як хребет та голова можна приготувати суп.
З одної тушки риби можна приготувати купу страв, засолити трохи, запекти, приготувати на пару, також різні суфле, пироги і так далі.

Джерело