Популярність БАДів все більше й більше набирає обертів, проте чи все так добре і класно, як кажуть певні дієтологи, нутриціологи та інші спеціалісти, що рекомендують їх до вживання.
⠀
Розглянемо сьогодні популярну добавку Омега 3.
Колись були рекомендації, щодо того, що вживання омеги захищає ледь не від усього і є панацеєю від всіх можливих хвороб.
Однак були проведені нові дослідження з кращою вибіркою, і в підсумку не отримано жодних даних про те, що прийом Омеги 3 впливає на ризик захворюваності чи зниження смертності.
Чому ж її радять купувати та вживати досі, не дивлячись на те, що в жодному із джерел, що заслуговують поваги, не зазначено про профілактичний чи лікувальний прийом Омега 3❓❓❓
⠀
Все елементарно просто – це вигідно всім, хто це радить – виробникам, продавцям та іншим присутнім в даному ланцюгу отримання прибутку. Це просто бізнес, вигідний бізнес. Це бізнес на необізнаності та довірі!
⠀
Що ж робити нам? Все дуже і дуже просто — повноцінне і збалансоване харчування, від якого ви отримаєте всі корисні і поживні речовини, а не лише Омегу 3.
⠀
Що є джерелом даного виду жиру?❓
⠀
В першу чергу це такі сорта жирної риби як:
⠀
🍣лосось,
🍣скумбрія,
🍣оселедець,
🍣сардини,
🍣сьомга.
⠀
А також морепродукти, такі як:
⠀
🦪устриці,
🦪кальмари,
🦪мідії та інші.
⠀
Крім того, що вони містять омега 3, так ще й є джерелом білка, який, як відомо навіть дитині, обов’язково має бути в раціоні всіх людей, так як виконує безліч важливих функцій в організмі.
⠀
Середня норма споживання омеги 3 в день це 2 г. Що потрібно з’їсти, щоб отримати її?
⠀
☀️100-150 г оселедцю, скумбрії чи іншої риби чи морепродуктів☀️
⠀
Що ж за ціною, ви можете сказати нам, що це дорогі продукти, проте якщо ви проживаєте в великому місті, завжди можна знайти акційні товари. Не купуйте шматки лосося, беріть цілу тушку – це дешевше і економніше, так як навіть з відходів таких як хребет та голова можна приготувати суп.
З одної тушки риби можна приготувати купу страв, засолити трохи, запекти, приготувати на пару, також різні суфле, пироги і так далі.