Заварне тісто
Складові:
- 1 яйце
- сіль
- 3 склянки борошна
- 1 ст.л. олії
- 1 склянку окропу
Рецепт приготування:
До яйця додаємо сіль і збиваємо виделкою. Потім додаємо 3 склянки борошна і 1 ложку олії. Гарненько перемішуємо і додаємо 1 склянку окропу (не бійтеся, клею не буде). Вимішуємо ложкою. А потім замішуємо руками (якщо необхідно, додаємо трохи борошна).
24 рецепти найкращих та найнесподіваніших начинок для вареників
Тісто на мінералці для пельменів і вареників
Складові:
- 1 скл. мінеральної газованої води,
- 1 яйце,
- 0,5 чайної ложки солі,
- 0,5 чайної ложки цукру,
- 4 столові ложки олії рослинного,
- борошно (скільки візьме).
Приготування:
У мисці з’єднайте всі складові, крім борошна. Борошно підсипати поступово. Замісити м’яке еластичне тісто. Воно повинно вийти блискучим і не повинно прилипати до рук і столу.
Ліпимо вареники або пельмені. Це тісто можна варити, тушкувати і навіть пекти. Воно підійде і для чебуреків, але тоді в тісто не додавайте яйце.
Як правильно приготувати тісто для вареників: шість найкращих рецептів