Дуже смачне універсальне заварне тісто для вареників, пельменів, і чебуреків

Заварне тісто

Складові:

  • 1 яйце
  • сіль
  • 3 склянки борошна
  • 1 ст.л. олії
  • 1 склянку окропу

Рецепт приготування:

До яйця додаємо сіль і збиваємо виделкою. Потім додаємо 3 склянки борошна і 1 ложку олії. Гарненько перемішуємо і додаємо 1 склянку окропу (не бійтеся, клею не буде). Вимішуємо ложкою. А потім замішуємо руками (якщо необхідно, додаємо трохи борошна).

24 рецепти найкращих та найнесподіваніших начинок для вареників

Тісто на мінералці для пельменів і вареників

Складові:

  • 1 скл. мінеральної газованої води,
  • 1 яйце,
  • 0,5 чайної ложки солі,
  • 0,5 чайної ложки цукру,
  • 4 столові ложки олії рослинного,
  • борошно (скільки візьме).

Приготування:

У мисці з’єднайте всі складові, крім борошна. Борошно підсипати поступово. Замісити м’яке еластичне тісто. Воно повинно вийти блискучим і не повинно прилипати до рук і столу.
Ліпимо вареники або пельмені. Це тісто можна варити, тушкувати і навіть пекти. Воно підійде і для чебуреків, але тоді в тісто не додавайте яйце.

Як правильно приготувати тісто для вареників: шість найкращих рецептів