Диня: у чому її користь та як обрати найсмачнішу

Диня: у чому її користь та як обрати найсмачнішу

У чому користь дині?

Користь дині – перш за все в її багатому складі.

  • Диня містить вітаміни В1, В2, РР, А, С у великих кількостях.
  • У ній дуже багато заліза, тому вона необхідна при анемії та схильності до цього роду порушень.
  • Диня – хороше джерело калію та кальцію. Тому показана сердечникам, схильним до неврозів, дітям, які ростуть і постійно потребують різних джерел кальцію.

Диня потрібна дорослим і дітям. Її слід їсти вагітним і людям похилого віку. Правда, зловживати не варто. Хоча це досить просто: ароматна і солодка, вона так і проситься в руки.

Недавні дослідження показали, що диня корисна і за наявності бактеріальних захворювань, бо посилює дію антибіотиків та знижує їх шкоду.

Сміливо пропонуй малюкові диню, якщо він захворів. Адже і при вірусних інфекціях вона допомагає виводити токсини з організму, поповнює нестачу рідини, насичує. Під час застуд різної етіології їсти зовсім не хочеться. Проте диня може стати чудовим дієтичним і практично нешкідливим продуктом на весь період хвороби.

Диню можна їсти за наявності розладів травлення.

Добре і м’яко очищає сечовидільну систему.

Як вибрати диню?

  • У хорошої дині приголомшливий аромат.
  • Неодмінно понюхайте запропонований продавцем плід: чим сильніший аромат, тим смачнішою і солодшою буде диня.
  • Стукніть бочок дині. Звук повинен бути не дзвінким, а глухим, трохи вібруючим.
  • Натисніть на “носик” дині, де колись була квітка. Аромат повинен стати сильнішим, а кірка під пальцем злегка пружинити. Незріла диня буде просто твердою.

Їжте диню як окрему страву. Тоді отримаєте від неї тільки користь.

Чудово нею замінювати вечерю і робити основним продуктом розвантажувальних днів, якщо ти хочеш схуднути.