Джем-желе з винограду на зиму: покроковий рецепт з фото

Джем-желе з винограду на зиму: покроковий рецепт з фото
Джем-желе з винограду на зиму: покроковий рецепт з фото

Для приготування потрібно:

  • Виноград – 1 кг
  • Вода – 350 мл
  • Цукор – 600 г

Рецепт приготування:

  1. Для приготування желе відбирають недозрілий виноград з щільною м’якоттю.
  2. Ягоди обривають з гілочок, перебирають, миють і відкидають на друшляк.
  3. Воді дають закипіти, поміщають в неї виноград і проварюють 15 хвилин (після закипання).
  4. Потім ягоди протирають через сито.
  5. Отримане пюре фільтрують через кілька шарів марлі.
  6. Отримане виноградне пюре уварюють вдвічі, після чого поступово додають цукор.
  7. Желе варять до тих пір, поки воно не почне швидко густіти, не забуваючи безперервно його помішувати.
  8. Готове желе гарячим розливають по сухих банках, стерилізують при температурі 90 ° C (банки ємністю 1 л – 12 хвилин, банки ємністю 0,5 л – 8 хвилин) і закочують.

ТОП-5 незвичайних заготовок з винограду на зиму (рецепти)