ТОП-5 незвичайних заготовок з винограду на зиму (рецепти)

ТОП-5 незвичайних заготовок з винограду на зиму (рецепти)
ТОП-5 незвичайних заготовок з винограду на зиму (рецепти)

Виноградне варення – рецепт

Для приготування потрібно:

  • Виноград – 1 кг
  • Цукор – 800 г
  • Вода – 300 г
  • Кислота лимонна – на кінчику ножа
  • Ванілін – на кінчику ножа

Рецепт приготування виноградного варення:

  1. Виноград перебирають, миють і відкидають на друшляк, щоб стекла зайва вода.
  2. На 1 хвилину виноград опускають в окріп, потім відразу ж на 2 хвилини занурюють в холодну воду. Знову дають стекти воді.
  3. З води і цукру готують цукровий сироп, для чого воді дають закипіти і розчинять в ній цукор.
  4. У гарячий цукровий сироп викладають виноград, відразу ж знімають з вогню і відставляють на 6 годин в сторону.
  5. Через зазначений час посуд з виноградом в цукровому сиропі ставлять на невеликий вогонь, дають закипіти, проварюють протягом 10 хвилин, не забуваючи часто помішувати, і знову відставляють убік на 8 годин.
  6. Потім винограду в сиропі знову дають закипіти, проварюють 10 хвилин, і знову на 8 годин відставляють.
  7. Після вказаного часу виноград в сиропі проварюють 10 хвилин, додають лимонну кислоту, ванілін, знімають з вогню.
  8. Ще гарячим готове варення розфасовують в підготовлену стерилізовану тару і закочують.ТОП-5 незвичайних заготовок з винограду на зиму (рецепти)

Виноградний сік з ванільним ароматом

Для приготування потрібно:

  • Виноград – 3 кг
  • Цукор – 200 г
  • Ванільний цукор – 1 пакетик

Рецепт приготування виноградного соку:

  1. Миємо виноград та вичавлюємо з нього сік.
  2. Виноградний сік пастеризують: ставлять на вогонь і близько 15 хвилин прогрівають до температури близько 80 ° C, не доводячи до кипіння.
  3. Ємність для заготовки соку ретельно миють і стерилізують.
  4. Виноградний сік змішують з цукром, ванільним цукром, доводять до кипіння і, як тільки він закипить, розливають в стерилізовану тару, після чого відразу закочують.ТОП-5 незвичайних заготовок з винограду на зиму (рецепти)

Маринований виноград на зиму – рецепт

Для приготування потрібно:

  • Виноград – 2 кг
  • Гвоздика – 3 шт.
  • Запашний перець – 3 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.

Для маринаду знадобиться:

  • Вода – 1 л
  • Цукор – 100 г
  • Оцет – 100 мл

Рецепт приготування:

  1. Виноград перебирають, ягоди знімають з гілочок, миють під проточною водою і відкидають на друшляк, щоб стекла вода.
  2. Готують маринад (в 1 л води розчиняють 100 гр цукру, 100 мл оцту ) і дають йому закипіти.
  3. Посуд для маринування винограду миють гарячою водою з содою і стерилізують.
  4. У підготовлену ємність кладуть виноград, додають лавровий лист, гвоздику і запашний перець, заливають маринадом.
  5. Стерилізують (банку ємністю 1 л – 12 хвилин, банку ємністю 3 л – 20 хвилин) і закочують.

Порада:  Маринований виноград хороший не тільки як самостійне блюдо, але і в якості відмінного доповнення до м’яса.

Маринований виноград
Маринований виноград

Виноградний оцет – рецепт

Для приготування потрібно:

  • Виноградна мезга – 1,5 кг
  • Вода – 1,5 л
  • Цукор – 200 г

Рецепт приготування:

  1. Виноградну мезгу, що залишилася після віджимання соку, засипають в чисту банку ємністю 3 л.
  2. Цукор розчиняють у воді і додають туди ж.
  3. Шийку банки зав’язують складеною в кілька шарів марлею і прибирають банку на 3 місяці в темне тепле місце.
  4. Після вказаного часу виноградний оцет фільтрують через кілька шарів марлі.
  5. Розливають по чистим ємностям, закривають і зберігають у темному приміщенні.
    Виноградний оцет рецепт
    Виноградний оцет рецепт

     

Джем-желе з винограду на зиму: покроковий рецепт з фото