Кабачки фаршировані: три рецепти для літнього обіду

Фаршировані кабачки можна подавати як самостійну страву або доповнити будь-яким гарніром на свій смак. Для приготування найкраще підійдуть молоді кабачки з тонкою шкіркою.

Кабачки фаршировані з овочами і м’ясом

Кабачки з начинкою з індички і овочів
Кабачки з начинкою з індички і овочів

Складові:

  • кабачки або цукіні – 2-3 шт.
  • філе курки або індички – 500 г
  • рис – 0,5 склянки
  • сіль, перець
  • морква – 1 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • томатна паста – 1 ст.л.
  • сметана або йогурт – 4 ст.л

Рецепт приготування:

  1. Спочатку приготувати фарш. М’ясо помити, нарізати і пропустити через м’ясорубку.
  2. Рис відварити до напівготовності, додати до фаршу.
  3. Цибулю і половину морквини обсмажити до м’якості і додати до м’яса. Посолити, поперчити і добре перемішати.
  4. Кабачки помити, нарізати кільцями. З кабачків видалити серцевину з допомогою чайної ложки. Начинити кабачки фаршем. Скласти в каструлю, залити водою і відправити на плиту.
  5. Половину моркви трохи обсмажити, додати томатну пасту і сметану. Тушкувати близько 5 хвилин, потім додати до кабачків. Готувати страву під кришкою протягом 40 хвилин.

Кабачки фаршировані з сиром і маслинами

Кабачки з вершковим сиром і маслинами
Кабачки з вершковим сиром і маслинами

Складові:

  • середні кабачки або цукіні – 3 шт.
  • сир вершковий – 500 г
  • твердий сир – 100 г
  • товчений часник – 2 зубчики
  • пучок петрушки – 1 шт.
  • пучок кропу – 1 шт.
  • нарізані кружальцями маслини – 2-3 ст.л.
  • олія рослинна – 1 ст. л.
  • сіль, мелений чорний перець

Рецепт приготування:

  1. Кабачки вимити, розрізати навпіл і чайною ложкою обережно видалити серцевину. Обережно відправити в киплячу підсолену воду і бланшувати 5 хвилин. Злити рідину і облити холодною водою.
  2. Сир протерти через сито. Сир натерти на дрібній тертці. Часник очистити і подрібнити.
  3. Зелень вимити, обсушити і дрібно нарізати. Змішати в мисці сир, сир, часник, маслини і зелень. Приправити сіллю і перцем.
  4. Нафарширувати кабачки приготовленою начинкою. Помістити на деко, скропити оливковою олією і поставити в розігріту до 180 C духовку на 30-35 хвилин.

Кабачки фаршировані по-італійськи 

Фаршировані кабачки по-італійськи
Фаршировані кабачки по-італійськи

Складові:

  • кабачки або цукіні – 4 шт.
  • змішаний м’ясний фарш – 500 г
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • яйце – 1 шт.
  • томатний соус марінара – 3/4 склянки
  • хлібні крихти – 1/4 склянки
  • сіль, перець – за смаком
  • тертий сир – 100 г

Рецепт приготування:

  1. Кабачки помити і розрізати навпіл. Вийняти м’якоть і насіння, залишивши човники приблизно 0,5 1 см в товщину.
  2. Помістити кабачки на змащене маслом деко, накрити і запікати при температурі 160 С протягом 5-10 хвилин. Злити зайву рідину.
  3. Цибулю почистити і дрібно нарізати, обсмажити на олії до м’якості. Додати фарш і готувати, постійно розбиваючи грудочки кухонною лопаткою, поки м’ясо вже буде не рожеве.
  4. Зняти сковороду з вогню, злити рідину. Додати яйце, соус марінара, хлібні крихти і половину сиру. Посолити і поперчити.
  5. Викласти приблизно чверть склянки начинки в кожну половинку кабачка. Запікати в духовці ще 10-15 хвилин.
  6. Посипати залишками сиру і запікати, поки він не розплавиться. Подавати закуску гарячою.

ТОП-8 смачних страв з кабачків: рецепти приготування