
Яскравий смак і насичений аромат цієї страви підкорять всіх.
Пропонуємо трохи видозмінити класичний варіант і зробити фаршировані перці в томатному соусі. Зберігайте рецепт, готуйте і насолоджуйтеся.
Інгредієнти:
- 8-10 великих болгарських перців
- 200 г свинного фаршу
- 300 г яловичого фаршу
- 3 помідори
- щіпка червоного перцю
- 1 пучок зеленої цибулі
- 2 зубчики часнику
- хмелі-сунелі за смаком
- 1 пучок кінзи
- 7 столових ложок сметани
- 100 – 200 г рису
- 2 столові ложки аджики
- 4 столові ложки томатного соусу
Рецепт приготування фаршированих перців:
- Промиваємо рис до прозорої води. Потім варимо до напівготовності.
- Вимиваємо перці і видаляємо насіння.
- В окремій ємності об’єднуємо два види фаршу. Дрібно нарізаємо помідори і перекладаємо до фаршу.
- Також дрібно ріжемо кінзу і зелену цибулю. Відправляємо слідом і додаємо підготовлений рис і спеції. Солимо за смаком і добре перемішуємо.
- Тепер наповнюємо начинкою перці і вкладаємо їх у каструлю з товстими стінками.
- Потім в окремій ємності об’єднуємо сметану, томатний соус і аджику. Добре все перемішуємо. Солимо за смаком.
- Виливаємо підготовлену суміш в перці і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння.
- Після закінчення потрібного часу накриваємо каструлю кришкою і продовжуємо процес тушкування ще 40 хвилин.
Приємного апетиту!
