fbpx

Рецепт фаршированих баклажанів по-турецьки

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 голосів, оцінка: 5,00 із 5)
Loading...

«Карниярик» в перекладі з турецької означає «тріснутий живіт». Фаршировані баклажани по-турецьки можна готувати з будь-яким м’ясним фаршем, але для більшої автентичності краще використовувати яловичину або баранину.

У турецьких кухарів це блюдо виходить настільки смачним, що все перепробуване раніше, тут же відступає на задній план.

Інгредієнти начебто прості, і в приготуванні немає особливих складнощів, але в цьому, мабуть, і приховується секрет турецької кухні.

Баклажан: корисні властивості та рецепти

Баклажани по-турецьки – рецепт приготування з фото

СКЛАДОВІ

  • 3 баклажана,
  • 250 г м’ясного фаршу,
  • 1 цибулина,
  • 2 зубчики часнику,
  • 3 помідори,
  • 2 гострих зелених перці,
  • 1/2 червоного болгарського перцю,
  • 2 ст. л. томатної пасти,
  • 1 пучок петрушки,
  • сіль і мелений перець за смаком,
  • рослинне і вершкове масло для смаження.

Приготування

Помий баклажани і очисти смужками. Зрізай шкірку, чергуючи очищені і неочищені смуги.

У «животику» кожного баклажана зроби надріз глибиною приблизно 2 сантиметри.

Залий баклажани підсоленою водою і залиш на 30 хвилин. Потім промий і обсуши.

Обсмаж баклажани з усіх боків на олії до золотистого кольору. Можна зробити це на сковороді, а можна – в духовці. Як кому подобається.

Виклади овочі на паперові серветки, щоб стік зайвий жир.

Дрібно наріж цибулю і обсмаж її на вершковому маслі до прозорості.

Додай до цибулі фарш, перемішати і тушити 3-4 хвилини.

Потім додай столову ложку томатної пасти, перемішати і продовжуй тушити ще хвилину.

Очисти від шкірки і подрібни в пюре помідори. Натри на дрібній тертці часник, гострий перець наріж тонкими кільцями, червоний – кубиками.

Додай помідори, часник і перець в фарш, перемішай і готуй все разом 10 хвилин.

Посолити і поперчити, в самому кінці додай дрібно нарізану петрушку.

Розкрий баклажани по надрізам і наповни підготовленою начинкою.

Переклади їх в посудину для запікання.

Зверху прикрась шматочками гострого перцю і кружальцями помідорів.

Томатну пасту перемішай з 2 склянками води, посоли, поперчи і залий отриманою сумішшю баклажани.

Баклажани, фаршировані м’ясним фаршем, готові. Смачного!

Кожен район Туреччини може похвалитися своїм фірмовим блюдом. Назви і зовнішній вигляд багатьох з них для наших співвітчизників незвичні, а іноді просто шокують. Підписуйтеся на нас у Фейсбуці щоб не пропустити наступні цікаві рецепти.

Топ-8 страв із баклажанів: найкращі рецепти