Горобина рятує зір і не тільки! Рецепт чаю з горобини, який почистить судини та допоможе печінці

Горобина рятує зір і не тільки! Рецепт чаю з горобини, який почистить судини та допоможе печінці

Наші предки зверталися до горобини для лікування багатьох захворювань. Лікували захворювання печінки і нирок, геморой, радили людям, у яких асцити – тобто багато води збиралося у нижній частині живота, в черевині (це вказувало на те, що в печінці є серйозні порушення, навіть циротичне переродження або інше серйозне захворювання). Тож і печінку, і нирки горобина лікує дуже добре. Виводить надлишки води із організму, нормалізує порушений обмін речовин.
Діти залюбки їдять ягоди, ці смачні ліки. Коли дитина кашляла – їй давали ягоди горобини, раніше навіть кашлюк лікували горобиною. Якщо боліло горло, теж зверталися до цієї ягоди. А дорослі лікували ревматизм, запалені суглоби.

Люди, у яких виникло таке серйозне захворювання очей як глаукома, з горобиною ніколи не розлучаються. Знають, тільки почервоніли ягоди, ще вони терпкі, гіркі, але беруть десять ягід щоранку і їдять натщесерце. Минає горобиновий сезон і людина помічає, що зникли блискавки в очах, перестало шуміти в голові, зник туман, очі краще бачать.

В народній медицині українців та інших народів горобиною користувалися як чудовим сечогінним засобом, послаблювальним. Коли кишківник розлінувався, не хоче працювати, зникла перистальтика (моторна функція) – тоді дають горобину, горобиновий чай. Кишківник починає працювати, закріпи зникають, відновлюється травлення.

У давні часи, коли були страшні пошесті дизентерії, то лікували людей горобиною.
Горобиною намагалися лікувати навіть злоякісні пухлини у черевній порожнині. І, зауважу, не безуспішно.

Хворій печінці зарадить чай з горобини

У редакційній пошті запитання від киянки пані Галини, у якої хвора печінка. Вона довго лежала в лікарні. Просить порадити ліки, які б знижували ліпіди в печінці і холестерин у крові. То я вам пораджу, пані Галино, придивитися до горобини. Назбирати її і пити чай з горобини.

Чай з горобини

Столову ложку ягід горобини залити склянкою окропу, настояти годину. Випити ковтками впродовж дня. Або додавати як заварку до чаю, навіть кави, компоту.
Місяць поп’єте, потім зробите перерву тиждень і можете повторити курс лікування. Саме такий чай з горобини почистить кровоносні судини, а окрім того ще нищитиме хвороботворні мікроорганізми в кишківнику, особливо в товстому кишківнику.

Наталя Земна

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!