
Якщо ви хочете урізноманітніти свої великодні страви, то цей рецепт саме для Вас 😉
Не дивлячись на те, що панеттоне це традиційний італійський кекс, який печуть на Різдво, у нас його почали готувати і продавати напередодні великодніх свят. І не дивно, адже він так нагадує паску.
Рецепт італійської паски від Ектора. Він додає в начинку, родзинки, сушену смородину і цитрусову цедру:
Інгредієнти:
- борошно – 600 г
- сухі дріжджі – 1 ст.л.
- тепла вода – 200 г
- цукор – 100 г
- жовтки – 2 шт.
- йогурт несолодкий – 0.5 склянки
- ванільний екстракт – 1 ч.л.
- цедра лимона – 1 ст.л.
- родзинки – 100 г
- сушена смородина – 100 г
- вершкове масло – 1 ст.л.
- цукрова пудра 50 г
Рецепт приготування:
- Дріжджі розвести в теплій воді і додати трохи цукру. Залишити опару в теплому місці на 15-20 хвилин.
- Додати в готову опару жовтки, йогурт, розм’якшене вершкове масло, ваніль, лимонну цедру, дрібку солі і почати поступово вводити борошно. Замісити м’яке, еластичне тісто. Залишити на годину в теплому місці, щоб воно підійшло.
- Сухофрукти посипати цукровою пудрою і додати в тісто, що підійшло.
- Викласти тісто в форму для випікання. Залишити, щоб воно ще раз підійшло (тісто має піднятися до країв форми).
- Випікати 45 хвилин при температурі 175 ° С. Перед подачею остудити.