
На основі баклажана або кабачків господині люблять робити рулетики з різними начинками, які можуть бути холодними або гарячими, але завжди дуже смачними.
Пробуйте різні начинки – кабачки універсальні і невибагливі до наповнення.
1. Кабачкові рулетики з сиром сулугуні:
- 2 кабачка;
- 300 г сиру сулугуні;
- олія для смаження
- сіль за смаком
- Ріжемо кабачки на полоски, змащуємо олією, солимо, смажимо на розігрітій сковорідці.
- Сир ріжемо на скибочки, загортаємо кабачкові рулетики, заколюємо та ставимо у розігріту духовку перед подачею.
- Коли сир почне плавитись – подаємо до столу.
2. Кабачкові рулетики з сиром і часником: рецепт приготування
- кабачки – 2 шт.;
- м’який сир низької жирності – 240 г;
- зелень – ложка;
- часник зуб. – 2 шт.;
- олія оливкова;
- майонез – 2 ложки;
- сіль – за смаком
- Помиті кабачки порізати уздовж, пластини розкласти на решітці, підсолити.
- Сир, роздавлений часник, зелень і майонез змішати.
- Кожну пластину кабачка змастити олією. Обсмажити.
- Розкласти товстим шаром начинку, загорнути, зафіксувати, якщо потрібно. Не запікати, на стіл закуску ставити холодною, посипавши зеленню.
3. Кабачкові рулетики з морквою по-корейськи: рецепт
- кабачки – 2 шт
- домашній сир – 100 г
- волоський горіх – 50 г
- скибочки свіжого помідора – 50 г
- кріп – 20 г
- часник – 1 зубчик
- сметана – 2 ст. л.
- майонез – 3 ст. л.
- морква по-корейськи – 100 г
- свіжий помідор – 1 шт.
- Кабачки, тонко нарізані уздовж, обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору. Викладаємо на серветку і даємо охолонути.
- Готуємо начинку. Натираємо на тертці домашній сир, додаємо волоський горіх, скибочки свіжого помідора, рубаний кріп і трохи часнику.
- Заправляємо сметаною і майонезом. Ретельно перемішуємо і доводимо до смаку. На остиглі кабачки викладаємо начинку з сиру, додаємо моркву по-корейськи, приготовлену заздалегідь, і загортаємо рулети.
- Викладаємо на кільця свіжого помідора, посипаємо рубаною зеленню і подаємо до столу.
4. Рулетики з кабачків з куркою: рецепт приготування
- кабачки – 2-3 шт.;
- куряче філе – 600 г;
- зелень (петрушка, орегано) – пучок;
- сир домашній– 200 г ;
- олія рослинна;
- Кабачки добре обмити, нарізати уздовж пластинами близько 0,7-1 см завтовшки. Можна більш тонкими, але слідкуйте, щоб вони не рвалися. Підсмажити з двох сторін до м’якості.
- Розподілити курячу начинку по пластинах кабачків, залишивши вільний край в 5-10 див.
- Покласти ложку сиру. Все це посолити.
- Закрутити рулетики та заколоти зубочистками.
- Запікати в духовці близько 20 хвилин.
5. Кабачкові рулетики з сиром та помідорами. Рецепт прииготування
- Кабачки – 4 шт.
- Сир – 200 г
- Зелень кропу і петрушки – за смаком
- Часник – за смаком
- Помідори – 2 шт.
- Рослинна олія
- Сіль, перець – за смаком
- Наріж кабачок тонко вздовж, обсмаж на рослинній олії і посоли.
- Тепер необхідно зробити начинку- в миску поклади сир, видави часник, додай нарізану зелень, посоли, поперчи і гарненько перемішай.
- Наріж помідори тонкими скибочками.
- Коли всі складові готові, почни робити рулети. Намаж смужку кабачка начинкою, в середину поклади скибочку помідора і все це загорни.
- Готові рулети з кабачків виклади на блюдо і прикрась зеленню.
Всі фото взято з інтернету.