КАБАЧКИ ПОВЕРТАЮТЬ МОЛОДІСТЬ! Виведуть сіль, шлаки, токсини, допомагають очистити суглоби від зайвих сольових відкладень

От що найкраще вродило цього літа, то кабачки. Їм ні дощ не завада, ні сонце не на шкоду. З блискучою шкірочкою, налиті життєдайним соком вони так і просяться до нашого столу. І недарма.

Корисність цього справді унікального овочу – в речовинах, що містяться в ньому й сприятливо діють на весь наш організм. Кабачок на 95 відсотків складається зі структурованої води. Ці плоди унікальні за своєю поживною цінністю: лише калій, що міститься в них, становить 238 мг на 100 грамів. У їх складі вітаміни В1 і В2, РР, С, Е, білки, цукри, вуглеводи, мінерали: залізо, мідь, натрій, фосфор, кальцій, магній, багато органічних кислот. Кабачки – один з найпоширеніших дієтичних продуктів, адже мають найнижчу калорійність: на 100 грамів кабачків лише 27 кілокалорій.

Кабачки використовують у дієтичному харчуванні, бо в них міститься мало клітковини й, відповідно, вони не подразнюють стінки шлунка. Приготовані з кабачками страви поліпшують роботу травного тракту, сприяють повнішому засвоєнню білка. Тим, хто страждає від захворювань жовчного міхура, підшлункової залози, шлунка, рекомендують споживати більше свіжих кабачків і страв, приготовлених з них. Речовини, які містяться в цьому овочі, не дають нагромаджуватися в організмі холестерину й перешкоджають ожирінню.

До складу кабачків входить багато магнію та калію, які живлять серце. Завдяки залізу поліпшується склад крові, підвищується гемоглобін, унаслідок чого клітини організму отримують більше кисню, а отже, підвищується загальний тонус усього організму, його витривалість. Кабачки добре борються з набряками, виводять з організму зайву рідину, адже є добрим сечогінним засобом. Саме тому унікальний овоч має бути в харчуванні хворих, які страждають від серцево-судинних і ниркових захворювань, діабету, гіпертонії. Кабачки надають допомогу під час розвантаження печінки, коли відбувається застій жовчі. Вони також є гарним засобом у разі холециститу.

Плоди добре виводять сіль, шлаки, токсини, допомагають очистити суглоби від зайвих сольових відкладень. Унікальний овоч завдяки вітамінам та антиоксидантам, які входять до його складу, сприяє збереженню імунітету та молодості нашого організму. Кабачки здатні поліпшити зовнішній вигляд шкіри й навіть запобігти появі передчасної сивини у волоссі. Їх застосовують як косметичний засіб у домашній косметиці – маска з кабачків для омолодження обличчя. Тому подбайте, щоб кабачки якомога частіше були у вашому раціоні.

15 смачних страв з кабачків, які сподобаються усім. Рецепти

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!