Кабачки в томатному соусі на зиму: простий і швидкий рецепт

Кабачки в томатному соусі на зиму: простий і швидкий рецепт

Рецептів кабачків на зиму є безліч, ми вже писали рецепт аджики з кабачків, кабачків по-італійськи та навіть компот із кабачків! Але цей пецепт відрізняється своїм ніжним смаком, тому спробуйте приготувати 😉

Інгредієнти для кабачків в томатному соусі:

  • Кабачки – 5 кг
  • 500 г томатного соусу (український)
  • 500 мл води
  • 200 мл столового оцту 9%
  • 200 г цукру
  • 2 ст. л. кам’яної солі
  • 3 зубчики часнику
  • перець чорний горошком
  • лаврові листки

Покрокова інструкція приготування маринованих кабачків:

  1. Кабачки потрібно помити, порізати на кружальця завтовшки 1-1,5 см, або якщо кабачки великі, то на менші частини.
  2. Готуємо маринад: змішати томатний соус, воду, сіль, цукор, оцет та вичавлений часник і вилити у каструлю з кабачками. Спочатку того соусу не буде видно у каструлі, проте в процесі тушіння, кабачки пустять сік і його стане достатньо.
  3. Стерилізувати літрові банки потрібно 35 хв, півлітрові – вдвічі менше. Закручуємо кришками і перевертаємо їх вверх дном до повного охолодження.Кабачки в томатному соусі на зиму: простий і швидкий рецепт