
Рецептів кабачків на зиму є безліч, ми вже писали рецепт аджики з кабачків, кабачків по-італійськи та навіть компот із кабачків! Але цей пецепт відрізняється своїм ніжним смаком, тому спробуйте приготувати 😉
Інгредієнти для кабачків в томатному соусі:
- Кабачки – 5 кг
- 500 г томатного соусу (український)
- 500 мл води
- 200 мл столового оцту 9%
- 200 г цукру
- 2 ст. л. кам’яної солі
- 3 зубчики часнику
- перець чорний горошком
- лаврові листки
Покрокова інструкція приготування маринованих кабачків:
- Кабачки потрібно помити, порізати на кружальця завтовшки 1-1,5 см, або якщо кабачки великі, то на менші частини.
- Готуємо маринад: змішати томатний соус, воду, сіль, цукор, оцет та вичавлений часник і вилити у каструлю з кабачками. Спочатку того соусу не буде видно у каструлі, проте в процесі тушіння, кабачки пустять сік і його стане достатньо.
- Стерилізувати літрові банки потрібно 35 хв, півлітрові – вдвічі менше. Закручуємо кришками і перевертаємо їх вверх дном до повного охолодження.