
Сьогодні приготуємо прадавню українську страву. Кажуть, без неї не обходилась жодна гостина, жодне весілля не гуляли ! Ця страва користується популярністю на Західній Україні. Подається як самостійна страва, або як гарнір до м’яса чи грибів.
Для приготування нам знадобиться:
- 2 невеличкі капусти
- 300 г пшона
- 1 цибулина
- 100 г масла
- 3 яйця
- 300 г сметани
- сіль за смаком
- сало
- Капусту пошаткувати, залити водою, варити до м’якості. (можна варити на молоці)
- Пшоно промити, залити окропом, запарити.
- Цибулю дрібно нарізати, протушити на маслі, та подрібнити у блендері разом з пшоном. (раніше це робили вручну у макітрі).
- Додати цю суміш поверх до капусти (не перемішувати). Продовжувати готувати.
- Яйця збити зі сметаною, посолити та залити капусту. Все ретельно перемішати та залишити готувати ще 5-10 хв., помішуючи, щоб не пригоріла.
- Капуста практично готова, додайте рублену зелень та шкварки. Подавайте гарячою ! Смачного 😉
Під час посту цю страву варили без молока і сметани, а поливали зверху підсмаженою на олії цибулею.
