Кето-кондитерська – солодке, яке тримає в формі

Мрія багатьох – смакувати звичними і складними стравами, не додаючи собі ані сантиметра на талії і стегнах. Здається, що мрія ця нездійсненна, проте це геть не так. Сьогодні є безліч схем харчування, які пропонують цілком прийнятну альтернативу традиційним десертам, наприклад, сироїдні та веганські раціони. Проте вони не здатні повторити смак звичних смаколиків. На відміну від кето-дієти, котра базується на високому вмісті білків та жирів і повній відсутності або зниженій кількості вуглеводів. Такі солодощі без цукру вважаються найбільш збалансованими і лишаються при цьому дуже смачними.

Кето-кондитерська – солодке, яке тримає в формі
Кето-кондитерська – солодке, яке тримає в формі

Кому може підійти кето-дієта?

Цікаво, що багато хто вживає продукти за принципами кето-харчування, але просто не знає, що це так називається. Тож кето-дієта підійде:

  • спортсменам на так званій «сушці», оскільки страви з раціону містять мінімум вуглеводів і багато білка, що дозволяє спортсменам втрачати жирову і набирати м’язову масу;
  • тим, хто хоче підтримувати гарну форму, проте не згоден на голодування;
  • людям, які страждають від харчових розладів (епілепсія, діабет, непереносимість лактози);
  • тим, хто хоче зменшити кількість споживання їжі, адже на кето-дієті можна повністю наїстись всього одним тістечком;
  • людям, які небайдуже ставляться до свого здоров’я;
  • тим, хто хоче позбавитись зайвої ваги;
  • людям, які прагнуть харчуватися здоровою їжею і почуватись повними сил. 

Такий тип харчування підійде майже усім. Сьогодні найбільшу частку його прихильників, близько 95%, становлять дівчата віком трохи за тридцять.

Кето-дієта, або як можна їсти солодке і залишатися в гарній формі

Кетогенна, або кето-, дієта – це схема харчування, згідно якої значно знижується споживання вуглеводів, при цьому основу раціону складають білки та жири. Метою є вибудова так званої метаболічної гнучкості, завдяки якій організм людини здатен легко переключатися с вуглеводів на жири.

Основне джерело живлення для організму – це вуглеводи. Коли вони в дефіциті, починається розщеплення жирів. При кето-дієті не треба вираховувати калорії. Головне, не переїдати. Таке харчування майже не викликає підвищення інсуліну, відповідно, немає чому відкладатися в жир.

Усе, що потрібно для кето-харчування, – найжирніші молочні продукти, білкова їжа (риба, м’ясо, морепродукти) і зелені овочі у великій кількості. Такий раціон простий і цілком недорогий. Деякі люди стикаються лише з однією складністю – не забувати, що овочі треба їсти щоденно. Проте в Україні з цим типом продуктів жодних проблем, адже в магазинах безліч сезонних овочів, а в холодну пору року – заморожених.

Наскільки смак кето-десерту відрізняється від оригінального рецепта?

Звісно, смаки оригінального і кето-десерту відрізняються. Проте більшість споживачів говорять про те, що кето-смаколики навіть кращі за традиційний рецепт. Кето-кондитери багато експериментують, вигадують нові поєднання смаків, доводять все до ідеалу. Звісно, при такому підході виходять дуже смачні десерти.

Основу рецептів зазвичай складає мигдальне борошно, яке надає стравам горіхового присмаку. Також у складі багато найкращих сирів і молочної продукції, якісні замінники цукру, невелика кількість ягід і спеції. Чизкейк, мигдальний, бісквітний і вишнево-шоколадний торти, тірамісу і панна котта, трайфл і баунті, хліб і булочки – ось лише частковий перелік страв, які можна приготувати за принципами кето.

Якщо і ви хочете спробувати солодощі без додавання цукру, ласкаво просимо до «Корисної Кондитерської».