fbpx

Коли найкраще квасити капусту за місячним календарем. ПPОСТІ ПPАВИЛА, ЩОБ ОТPИМАТИ ХPУМКУ КAПУСТУ

Коли найкраще квасити капусту за місячним календарем. ПPОСТІ ПPАВИЛА, ЩОБ ОТPИМАТИ ХPУМКУ КAПУСТУ
Коли найкраще квасити капусту за місячним календарем. ПPОСТІ ПPАВИЛА, ЩОБ ОТPИМАТИ ХPУМКУ КAПУСТУ

Квашена капуста дуже смачна і корисна. На зимовому столі обов’язково повинна бути ця страва, яку багато хто полюбляє.

Вона містить у своєму складі вітаміни, мікроелементи, ферменти та клітковину.

Найактивнішими речовинами є:

  • Холін – нормалізує обмінні процеси в організмі;
  • Селен – є складовою гормонів;
  • Метил метіонін – профілактика і лікування виразкової хвороби шлунка;
  • Вітамін C – запобігає старінню клітин та зміцнює імунітет.

Дотримуйтеся ПРОСТИХ ПРАВИЛ ПРИ СОЛІННІ КАПУСТИ, деякі з них:

  1. Щоб капуста була хрумка, не пересолюйте. На 1 кілограм капусти – 1 столова ложка солі.
  2. Вибирайте пізні сорти, вони більш тверді.
  3. Заквашувати потрібно тільки в емальованому або скляному посуді!
  4. Кришки з металу під гніт використовувати не можна.
  5. Ідеальна температура для зберігання 0 – +2° С.
  6. Капуста повинна бути покрита на 1 см розсолом, бо потемніє і швидко почне псуватися.

Капуста на зиму – 5 смачних рецептів

Сприятливі дні для засолювання і квашення капусти за місячним календарем в 2019 році

У народі кажуть, що найкраще квасити капусту у «чоловічі» дні: понеділок, вівторок, четвер.

Найкраще квасити з кінця вересня до кінця листопада.

Коли солити капусту в жовтні

Найбільш сприятливими днями для засолювання овочів в жовтні будуть: 3, 4, 5, 6, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 30, 31

Не рекомендується виймати капусту з бочок: 20, 21, 22, 23, 24, 25 жовтня.

Коли квасити капусту в листопаді

Місячний календар радить займатися солінням, квашенням 1, 2, 3, 11, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 28, 29, 30 листопада.

Не слід виймати соління з діжок 16, 17, 18, 19, 20, 21 листопада.