Лікарі в один голос: «Гранат їжте з кісточками!»

Лікарі в один голос: «Гранат їжте з кісточками!»

Сам процес поїдання стиглих зерен зазвичай перетворюється в справжню епопею: хтось з’їдає гранат цілком і повністю, а хтось проводить нехитрі маніпуляції у роті, випльовуючи кожну кісточку.

Ми розповімо тобі, чому не варто випльовувати гранатові кісточки надалі! Стільки корисного — і у відро для сміття?..

Кісточки граната можна їсти

Про корисні властивості граната ми говорили не раз, але ось про кісточки мовчали! Виявляється, гранатові кісточки — дієтичні вуглеводи, які являють собою клітковину. Їжа, що містить такого роду клітковину, швидко проходить по травній системі людини, виводить токсини, шлаки та інші шкідливі продукти життєдіяльності.

Гранатові зерна складаються з вітаміну E, поліненасичених кислот і рослинних жирів, завдяки чому здатні покращувати гормональний баланс в організмі. Якщо вживати в їжу гранат з кісточками, вдасться знизити артеріальний тиск і позбутися від головного болю.

Вживання такого корисного продукту допомагає підвищити кількість гемоглобіну в крові, виключаючи ризик виникнення анемії.

Також гранатові кісточки корисні жінкам під час клімаксу і менструації.

При поїданні гранатових кісточок, їх необхідно обов’язково розжовувати! В іншому випадку вони просто не принесуть користі.

Слід пам’ятати, що зерна граната можуть бути дуже твердими, бо жувати їх варто обережно, щоб не пошкодити зубну емаль.

Важливо! Із-за здатності знижувати артеріальний тиск, вживати гранат з кісточками не рекомендується під час вагітності, так як в цей період у жінок активно виробляється прогестерон, розширює судини і знижує кров’яний тиск.

Як бачиш, є гранат з кісточками або без — справа не лише смаку, але і користі! Дотримуйся наших рекомендацій, і твій організм оцінить всі корисні властивості гранатових кісточок.