fbpx

Літнє меню: 10 рецептів легких салатів всього за 15 хвилин

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (2 голосів, оцінка: 3,00 із 5)
Loading...
Літнє меню: 10 рецептів легких салатів всього за 15 хвилин
Літнє меню: 10 рецептів легких салатів всього за 15 хвилин

Влітку зовсім не хочеться проводити багато часу на кухні. Проста і легка їжа – це чудовий вихід. У нашому огляді – 10 рецептів смачних літніх салатів, які готуються досит швидко.

Салати можуть бути як овочевими, так і з додаванням більш ситних інгредієнтів. Тому поживний салат може стати повноцінним обідом або вечерею. Саме при приготуванні цієї страви ви можете проявити максимум кулінарної фантазії, експериментуючи з продуктами і заправками.

1. Овочевий салат з кус-кусом

Рецепт

2. Мексиканський салат

Насичений смак цього салату перенесе вас в сонячну Мексику, а вибух фарб на тарілці підніме настрій навіть в самий похмурий день.

Складові:

  • Авокадо – 1 шт.
  • Помідори черрі – 100 г
  • Квасоля червона консервована – 200 г
  • Кукурудза консервована – 200 г
  • Цибуля червона – 1 шт.
  • Лайм – 1 шт.
  • Кінза свіжа – пучок
  • Олія оливкова – 1 ст. л.
  • Сіль, перец – по смаку

Спосіб приготування:

  1. Дрібно нарізати очищену цибулю, посолити, скропити соком половини лайма і дати трохи настоятися.
  2. Змішати у великій салатниці квасолю і кукурудзу, додати нарізані навпіл помідори черрі, нашатковану кінзу і цибулю.
  3. Безпосередньо перед подачею додати в салат нарізаний кубиками авокадо, посолити, поперчити, полити соком половини лайма і оливковою олією. Ретельно перемішати.

3. Салат із зеленою квасолею і сиром фета

Не секрет, що зелена квасоля є дуже корисним продуктом, багатим вітамінами і мінералами. А в поєднанні з сиром фета, волоськими горіхами і м’ятою це прекрасний і смачний салат.

Складові:

  • Зелена квасоля – 200 г
  • Сир фета – 150 г
  • Листя м’яти – 10 шт.
  • Волоські горіхи – 50 г
  • Олія оливкова – 2 ст. л.
  • Бальзамічний оцет – 2 ст. л.
  • Сіль, перец – по смаку

Спосіб приготування:

  1. Варити квасолю в киплячій підсоленій воді 3-4 хвилини, відкинути на друшляк і залишити її остигати.
  2. Сир фета нарізати кубиками. Горіхи подрібнити. Листя м’яти дрібно нашаткувати.
  3. Приготувати заправку, змішавши в окремій мисці оливкову олію, бальзамічний оцет, сіль і перець.
  4. У салатник викласти відварну квасолю, сир, м’яту і горіхи. Заправити салат і ретельно перемішати.

4. Салат з динею, огірком і малиною

Свіжий і дуже літній салат приємно здивує вас своїм незвичайним смаковим поєднанням.

Складові:
Шпинат свіжий – 200 г
Цибуля червона средня – 1 шт.
Диня маленька – 1 шт.
Огірок – 2 шт.
Малина – 250 г
Сіль, перец – по смаку
Оливкова олія – 1 ст. л.
Спосіб приготування:
Цибулю нарізати, посолити її, поперчити і залишити трохи настоятися.
В цей час диню нарізати шматочками, попередньо почистивши її і видаливши насіння. Огірки нарізати кружечками або напівкружечками.
Викласти в салатник шпинат, потім цибулю. Ретельно перемішати. Додати диню, огірок і малину. Заправити оливковою олією.

5. Літній салат з кабачків

Кабачки покращують роботу травної системи, допомагають виводити шлаки і токсини з організму і просто є дуже корисним і дієтичним продуктом.

Складові:

  • Кабачки – 350 г
  • Сир фета – 0,5 склянки
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 / 4 ч. л.
  • Чорний мелений перец – 1 / 4 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Кабачки нарізати тонкими кружечками, злегка обсмажити.
  2. Фету розкришити на невеликі шматочки.
  3. Лимонний сік з’єднати з оливковою олією. Додати сіль і перець. Гарненько перемішати.
  4. Викласти кабачки на велику тарілку рівним шаром, посипати фетою і додати заправку.

6. Салат з тунцем, брокколі і нутом

Цей швидкий салат містить багато білка і клітковини.

Складові:

  • Тунець – 1 банка (185 г)
  • Нут – 2 банки (по 400 г)
  • Каперси – 2 ст. л.
  • Помідори Черрі – 150 г
  • Свіжа петрушка – 1 пучок
  • Червоний перець чилі – 1 шт.
  • Броколі – 100 г
  • Лимон – 1 шт

Спосіб приготування:

  1. Тунця з банки перекласти в миску, попередньо зливши рідину, і розім’яти.
  2. Промити нут, покласти в миску і додати каперси. Потім розрізати помідори і додати в миску. Нарізати петрушку, нарізати перець чилі, а потім додати в миску.
  3. Броколі розділити на дрібні суцвіття, стебла нарізати тонко, обдати окропом, злити воду і покласти в миску.
  4. Змішати броколі з іншими інгредієнтами, приправити за смаком.

7. Тайський салат з куркою за 15 хвилин

Низькокалорійний тропічний грейпфрут разом з дієтичним м’ясом курки стане ідеальним варіантом для бажаючих влаштувати розвантажувальний день. Просто, швидко і смачно.

Складові:

  • Куряча грудка – 360 г
  • Грейпфрут – 1/2 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • М’ята – 10 г
  • Соєвий соус – 30 г
  • Кунжутне масло – 5 г
  • Кінза – 10 г
  • Лайм – 1 шт.
  • Корінь імбиру – 10 г
  • Соняшникова олія – 10 мл

Спосіб приготування

  1. Розріжте курку уздовж на 2 частини і відваріть в киплячій воді протягом 7 хвилин; наріжте курку великими кубиками.
  2. Грейпфрут почистіть, розділіть на часточки і акуратно звільніть від плівок, при цьому зберігши сік.
  3. Перець чилі звільніть від насіння, дрібно наріжте 1/2 перцю, почистіть і наріжте соломкою імбир.
  4. Відокремте листя м’яти і кінзи, зніміть цедру і відіжміть сік 1/2 лайма.
  5. До курки додайте нарізаний перець чилі, кунжутну і соняшникову олію, соєвий соус, сік і м’якоть грейпфрута, імбир, цедру і сік лайма, ретельно перемішайте.
  6. Додайте листя кінзи і м’яти, замішайте їх в салат.
  7. Розкладіть салат по тарілках і подавайте.

8. Літній салат з руколи, кавуна і сиру фета

Цей салат легкий в приготуванні і відмінно підійде для перекусу в спекотний літній день.

Складові:

  • Кавун – 500 г
  • Сир фета – 200 г
  • М’ята свіжа – 100 г
  • Рукола – 150 г
  • Оливкова олія – 50 мл
  • Апельсин – 1 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Цибуля порей – 1 шт.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Перец – 1 щіпка

Спосіб приготування:

Зробіть соус. Перемішайте разом апельсиновий сік, лимонний сік, цибулю-порей (нарізати півкільцями), мед, сіль, і перець.
Повільно влийте в соус оливкову олію, постійно помішуючи, до утворення однорідної маси. Якщо ви не будете використовувати соус протягом години, зберігайте його накритим в холодильнику. Перед вживанням, перемішайте.
У великій мисці змішайте разом руколу, кавун, сир фета і м’яту.
Злегка полийте соусом і добре перемішайте. Додайте приправ за смаком і подавайте.

9. Зелений салат з печерицями

Відсутність часу не привід не готувати. Салат з печерицями – ідеальний варіант для тих, хто хоче приготувати страву на обід або вечерю на швидку руку.

Складові:

  • Печериці – 200 г
  • Салат лоло-россо – 50 г
  • Салат корн – 50 г
  • Часник – 2 зубчики
  • Масло вершкове – 30 г
  • Салат фризі – 50 г
  • Сир пармезан – 50 г
  • Селера – 60 г
  • Петрушка – 5 г
  • Лимон – половинка
  • Оцет бальзамічний – 10 г
  • Біле сухе вино – 50 мл
  • Оливкова олія – 30 мл
  • Сіль морська, перець – за смаком

Спосіб приготування

  1. Гриби почистіть, промийте під проточною водою і грубо наріжте.
  2. Петрушку наріжте. Часник роздушіть, почистіть і дрібно наріжте.
  3. Розтопіть вершкове масло, додайте часник, петрушку і гриби, посоліть, поперчіть і смажте на сильному вогні протягом 3 хвилин, влийте 50 мл білого сухого вина і тушкуйте ще 1 хвилину на середньому вогні. Зніміть з вогню.
  4. Селеру порізати тонкою соломкою, пармезан натерти на грубій тертці.
  5. З лимона вичавіть сік, порвіть руками листя лоло-россо і фризі.
  6. Викладіть в салатницю селеру, залийте оцтом, лимонним соком і оливковою олією, дайте настоятися 2 хвилини, додайте половину пармезану і салатні листя, перемішайте.
  7. Викладіть зверху теплі гриби, присипте пармезаном і подавайте.

10. Французький салат “Нісуаз”

Вперше цей салат був приготовлений в сонячному місті Ніцца (звідки і отримав свою назву). Не дивно, що він легкий, поживний і дуже корисний.

Складові:

Салат – 1 кочан
Помідори – 4 шт.
Цибуля – 3 шт.
Болгарський перець – 1 шт.
Яйця, зварені вкруту – 3 шт.
Стручкова квасоля – 200 г
Часник – зубчик
Анчоуси – 1 банка
Консервований тунець – 1 банка
Лимонний сік – по смаку

Для соусу:
Оливкова олія – 1 ст. л.
Винний оцет – 1 ст. л.
Часник – по смаку
Базилік – по смаку
Сіль – щіпка
Перець – щіпка

Спосіб приготування:

  1. Змішати всі інгредієнти для соусу.
  2. Відварити стручкову квасолю протягом 5 хвилин і обполоснути крижаною водою.
  3. В оливковій олії обсмажити часточку часнику і квасолю. Остудити і полити лимонним соком.
  4. У миску скласти салатні листя, нарізані помідори, болгарський перець скибочками, яйця, анчоуси, квасолю і тунець.
  5. Заправити салат соусом, ще раз скропити лимоном і подавати.