Маринований оселедець по-домашньому – рецепт приготування

СКЛАДОВІ

  • оселедець свіжо-морожений-2 шт;
  • сіль-5-6 ст.л.;
  • цукор-3 ст.л.;
  • оцет-3 ст.л.;
  • чорний перець горошок;
  • коріандр горошок;
  • лавровий лист-2 листочка;
  • лимончик;
  • гілочка петрушки;
  • цибуля ріпчаста.


СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ ОСЕЛЕДЦЯ

Цим рецептом поділилася зі мною мама, і після цього я не купую більше оселедець в магазині, бо домашній виходить набагато смачнішим!

Готуємо рибку:

Видаляємо всі плавники. Видаляємо всі внутрощі, і дуже добре все миємо всередині.

Відрізаємо голову (вона нам не знадобитися).

Ріжемо рибу на шматочки шириною в 2-3 см.

Тепер готуємо маринад:

В одному літрі води розмішати 5-6 ст.л солі, 3 ст.л. цукру, 3 ст.л. оцту.

У 2-х літрову банку на дно кладемо кілька горошин перцю і коріандру. Потім кладемо нарізаний оселедець шарами. У кожному шарі по 3 шматочки риби. На кожен шматочок кладемо по одному горошку чорного перцю, на цих три шматочки посипати щіпку коріандру. Так робимо з кожним шаром.

Заливаємо рибу маринадом.

І кладемо 2 лаврові листочки!

Щільно закриваємо кришкою і ставимо в холодильник на 2 дні!

Після 2-х днів наш оселедець можна їсти.

На тарілку кладемо шматочки оселедця, ріжемо цибулю півкільцями і кладемо зверху. Потім прикрашаємо кількома кружальцями лимона, і гілочкою петрушки! Все поливаємо оливковою олією.

Оселедець виходить, в міру солоним, м’яким і таким смачним … що пальчики оближеш!

Всім смачного!