СКЛАДОВІ
- оселедець свіжо-морожений-2 шт;
- сіль-5-6 ст.л.;
- цукор-3 ст.л.;
- оцет-3 ст.л.;
- чорний перець горошок;
- коріандр горошок;
- лавровий лист-2 листочка;
- лимончик;
- гілочка петрушки;
- цибуля ріпчаста.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ ОСЕЛЕДЦЯ
Цим рецептом поділилася зі мною мама, і після цього я не купую більше оселедець в магазині, бо домашній виходить набагато смачнішим!
Готуємо рибку:
Видаляємо всі плавники. Видаляємо всі внутрощі, і дуже добре все миємо всередині.
Відрізаємо голову (вона нам не знадобитися).
Ріжемо рибу на шматочки шириною в 2-3 см.
Тепер готуємо маринад:
В одному літрі води розмішати 5-6 ст.л солі, 3 ст.л. цукру, 3 ст.л. оцту.
У 2-х літрову банку на дно кладемо кілька горошин перцю і коріандру. Потім кладемо нарізаний оселедець шарами. У кожному шарі по 3 шматочки риби. На кожен шматочок кладемо по одному горошку чорного перцю, на цих три шматочки посипати щіпку коріандру. Так робимо з кожним шаром.
Заливаємо рибу маринадом.
І кладемо 2 лаврові листочки!
Щільно закриваємо кришкою і ставимо в холодильник на 2 дні!
Після 2-х днів наш оселедець можна їсти.
На тарілку кладемо шматочки оселедця, ріжемо цибулю півкільцями і кладемо зверху. Потім прикрашаємо кількома кружальцями лимона, і гілочкою петрушки! Все поливаємо оливковою олією.
Оселедець виходить, в міру солоним, м’яким і таким смачним … що пальчики оближеш!
Всім смачного!