fbpx

Найкращий рецепт помідорів на зиму – виходять смачними, ціленькими, і не тріскаються

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (2 голосів, оцінка: 5,00 із 5)
Loading...
Найкращий рецепт помідорів на зиму – виходять смачними, ціленькими, і не тріскаються
Найкращий рецепт помідорів на зиму – виходять смачними, ціленькими, і не тріскаються

Консервовані помідори. За цuм рeцептом консервую помідори вже багато років. Помідорки виходять смaчними, ціленькими, не трicкаються і не рoзлaзяться!

Щоб мариновані помідори вийшли по-справжньому смачними і ціленькими, слід вибирати щільні, міцні плоди, можна при бажанні взяти черрі.

Добре, якщо помідори мають овальну форму. М’які помідори краще не брати на консервацію, а переробити на кетчуп.

Інгредієнти:

  • Помідори
  • Перець запашний горошком
  • Перець чорний горошком
  • Цибуля ріпчаста

Розсіл на 1 літр води:

  • Сіль  1 ст. ложка.
  • Цукор  3 ст. ложки.

Оцтова кислота 70%:

  • На 1 л банку  0,5 ч.л.
  • На 2 л банку  1 ч. ложка.
  • На 3 л банку  1,5 ч. ложки.

Або, 9 % оцту, на 3л банку – 250 мл

Спосіб консервації помідорів на зиму:

1. Помідори добре промити. Наколоти біля плодоніжки зубочисткою. Це потрібно для того, щоб помідори добре просочилися розсолом і не тріскала шкірка.

2. Ріпчасту цибулю нарізати кільцями.

3. Заповнюємо банки. На дно викласти цибулю, а потім укласти помідори. Коли банка трохи більше на половину буде заповнена помідорами, то з боків покласти ще пару кілець цибулі. Додати запашний і чорний перець. Далі продовжити заповнювати банки помідорами.

4. Всі банки доверху залити окропом. Потім кожну баночку накрити кришкою і залишити до повного охолодження. Як тільки банки охолонуть, зняти кришки і вилити воду назад в каструлю. У каструлю відправити з розрахунку на 1 літр води: цукор  3 ст. ложки, сіль  1 ст.ложка. Гарненько розмішати до повного розчинення цукру і солі, поставити на плиту, довести до кипіння. І як розсіл закипить, зняти з плити і розлити по банках.

5. У кожну банку додати оцет 70% з розрахунку: На 1 л.банку  0,5 ч.л., на 2л.банку  1 ч. ложка., на 3 л.банку  1,5 ч. ложки. Потім накрити кришками і закатати. Кожну банку потрібно перевернути догори дном, вкрити теплою ковдрою або рушником і залишити на добу.

 

Be the first to comment

Напишіть відгук