
Консервовані помідори. За цuм рeцептом консервую помідори вже багато років. Помідорки виходять смaчними, ціленькими, не трicкаються і не рoзлaзяться!
Щоб мариновані помідори вийшли по-справжньому смачними і ціленькими, слід вибирати щільні, міцні плоди, можна при бажанні взяти черрі.
Добре, якщо помідори мають овальну форму. М’які помідори краще не брати на консервацію, а переробити на кетчуп.
Інгредієнти:
- Помідори
- Перець запашний горошком
- Перець чорний горошком
- Цибуля ріпчаста
Розсіл на 1 літр води:
- Сіль – 1 ст. ложка.
- Цукор – 3 ст. ложки.
Оцтова кислота 70%:
- На 1 л банку – 0,5 ч.л.
- На 2 л банку – 1 ч. ложка.
- На 3 л банку – 1,5 ч. ложки.
Або, 9 % оцту, на 3л банку – 250 мл
Спосіб консервації помідорів на зиму:
1. Помідори добре промити. Наколоти біля плодоніжки зубочисткою. Це потрібно для того, щоб помідори добре просочилися розсолом і не тріскала шкірка.
2. Ріпчасту цибулю нарізати кільцями.
3. Заповнюємо банки. На дно викласти цибулю, а потім укласти помідори. Коли банка трохи більше на половину буде заповнена помідорами, то з боків покласти ще пару кілець цибулі. Додати запашний і чорний перець. Далі продовжити заповнювати банки помідорами.
4. Всі банки доверху залити окропом. Потім кожну баночку накрити кришкою і залишити до повного охолодження. Як тільки банки охолонуть, зняти кришки і вилити воду назад в каструлю. У каструлю відправити з розрахунку на 1 літр води: цукор – 3 ст. ложки, сіль – 1 ст.ложка. Гарненько розмішати до повного розчинення цукру і солі, поставити на плиту, довести до кипіння. І як розсіл закипить, зняти з плити і розлити по банках.
5. У кожну банку додати оцет 70% з розрахунку: На 1 л.банку – 0,5 ч.л., на 2л.банку – 1 ч. ложка., на 3 л.банку – 1,5 ч. ложки. Потім накрити кришками і закатати. Кожну банку потрібно перевернути догори дном, вкрити теплою ковдрою або рушником і залишити на добу.