
Багато перепробувала рецептів, цей найкращий!
Ділюся рецептом!
Інгредієнти:
- помідори – 3 кг
- яблука – 0.5 кг
- цибуля – 0.25 кг
- 50 г яблучного оцту
- сіль – 1.5 ст. л
- 1,5 склянки цукру
- перець чорний, червоний до смаку
- часник за смаком
Рецепт приготування домашнього кетчупу:
З помідор і яблук знімаємо шкірку.
Нарізаємо на шматочки і варимо, поки цибуля не стане м’якою.
Потім подрібнюємо блендером і варимо до бажаної густоти, приблизно годину. За бажанням, перетерти через сито.
В кінці варіння додаємо сіль, цукор, постійно помішуючи, щоб не пригоріло.
Потім, додаємо перець червоний, чорний мелений за смаком і яблучний оцет.
Знімаємо з вогню, розливаємо відразу по банках і закочуємо.
Смачного!