Найсмачніші ПАЛЮШКИ: простий рецепт, який дістався від бабусі

Одна з традиційних страв української кухні – палюшки. Цю смакоту готували ще наші прабабусі. Сьогодні, їх ще називають – ліниві вареники.

Інгредієнти:

  • відварена картопля – приблизно 2 л,
  • 1-2 яйця
  • 1-2 ст. борошна
  • 1-2 ст.л крохмалю,
  • сіль – за смаком

Рецепт приготування палюшків:

  1. Відварену картоплю потовкти та охолодити, після охолодження знову потовкти або пропустити через м’ясорубку до утворення однорідного м’якого пюре.
  2. Додати борошно та яйця. Посолити за смаком.Найсмачніші ПАЛЮШКИ: простий рецепт, який дістався від бабусі
  3. Замісити туге тісто, при потребі, можна додати 1-2 ст.л. крохмалю, щоб тісто було достатньо тверде.Найсмачніші ПАЛЮШКИ: простий рецепт, який дістався від бабусі
  4. Сформувати пальчики і відразу варити в окропі.
  5. В киплячу підсолену воду вкинути палюшки, довести до кипіння, акуратно помішуючи. Варити 2 хв.
  6. Готові палюшки перемастити смальцем, присипати шкварочками, можна ще посипати сиром і подавати!

    Рецепт простий і вимагає всього кількох інгредієнтів. А кінцевий результат завжди безпрограшний і незмінно смачний. Особливо, якщо не пошкодуєте шкварочок 😉

Найсмачніші ПАЛЮШКИ: простий рецепт, який дістався від бабусі
Найсмачніші ПАЛЮШКИ: простий рецепт, який дістався від бабусі

Джерело