
Вівсяне печиво з шоколадом і згущеним молоком, без випічки!
Насамперед я обжарила вівсянку до красивого золотистого кольору. Це допомагає максимально розкрити її аромат. Потім змішала її зі згущеним молоком і розклала по формах. В принципі, печиво вже можна їсти. Але я захотіла зробити його більш красивими і апетитними, тому залила шоколадом. Вийшло неймовірно смачно. А головне – печиво не потрібно випікати !
Інгредієнти:
- вівсяні пластівці – 230 г
- згущене молоко (варене) – 200 г
- шоколад – 90 г
вершкове масло – 30 г (для змащення форми)
Процес приготування:
- Розігрійте суху сковороду і обсмажте на ній вівсяні пластівці протягом 5-7 хвилин, постійно помішуючи. Пластівці повинні підрум’янитися, тоді вони будуть хрусткими.
- Зніміть сковороду з вогню і додайте до гарячих пластівців згущене молоко. Добре перемішайте.
- Змастіть формочки для кексів (найкраще використовувати силіконові) вершковим маслом і заповніть їх вівсяною сумішшю. Утрамбуйте масу змоченими у воді руками.
- Щоб печиво легко відставало від форми, підніміть кожне печиво кінчиком ножа, після чого поверніть назад.
- Розтопіть шоколад на водяній бані і розподіліть по 1 чайній ложці на кожне печиво. Приберіть форми в холодильник мінімум на 30 хвилин. Потім вийміть печиво з формочок і перекладіть на тарілку.
Смачного!